greseli in relatia de cuplu

Cand crezi ca ti-ai gasit jumatatea si esti aproape sigura ca viata ta se va schimba in bine, se intampla ceva inexplicabil si relatia se destrama. Iar tu sfarsesti intrebandu-te unde ai gresit. Sa stii ca este cea mai intalnita intrebare pusa in asemenea situatie. Pe yourtango.com am gasit raspunsul. Este vorba despre acele greseli in relatia de cuplu care duc la despartire pe care le faci fara sa-ti dai seama.

Inceteaza sa te mai sabotezi! Sigur ai ajuns si tu, dupa un timp petrecut in relatie, sa-ti intrebi iubitul, intr-o forma sau alta: “Noi incotro ne indreptam?”, “Tu cum ne vezi in viitor?”, Ce parere ai despre casatorie?”. Sunt anumite greseli in relatia de cuplu decisive pentru supravietuirea relatiei. Evita sa le mai faci, constient sau inconstient, si iti garantez ca vei fi cu adevarat fericita langa el.

Te gandesti prea mult la viitor

Ti se spune ca ai o varsta si ca este timpul sa-ti gasesti un partener pregatit sa-si intemeieze o familie, sa isi asume o multime de responsabilitati etc. La inceput privesti sceptic si nici nu-ti dai seama cand ajungi sa fii de acord ca “este timpul”. Asa ca pui la cale o strategie si pregatesti intrebari inteligente prin care sa afli daca el, cel de langa tine, este gata sa faca pasul cel mare.
De cele mai multe ori femeile sfarsesc prin a pune intrebari directe si fara drept de apel – “Crezi ca relatia noastra o sa mearga?”, “Crezi ca ne vom casatori?”, “Tu iti doresti copii?”. La ultima ii dai sah-mat, inainte de inceperea jocului. Inceteaza sa proiectezi in mintea ta un partener ideal si ireal in persoana iubitului tau. Risti sa nu-l mai apreciezi pentru ceea ce este si cum este cu tine. Cand iti mai vin astfel de idei trage puternic aer in piept, de cateva ori, calmeaza-te si incearca sa te bucuri de prezent. Ai timp mai tarziu sa-ti faci griji pentru viitor.

Joci periculos

La inceputul relatiei ti-ai asumat rolul de inabordabila. Si iti placea sa fii greu de cucerit. Nu esti singura. O multime de femei joaca acest rol. Barbatii sunt atrasi mai puternic de o persoana care ii respinge. E in natura lucrurilor sa se simta provocati si sa vaneze pana captureaza prada.
Acest joc este intr-o oarecare masura agreat de ambele parti. Al doilea cel mai jucat intr-o relatie are la baza gelozia. Dupa un timp de relatie, ca sa trezeasca interesul amortit al partenerilor, unele femei aleg sa ii faca gelosi. Doar asa ei isi vor da seama ca iubitele lor pot pleca si nu se vor mai intoarce. Gresit! Cel de langa tine poate intelege mesajul ca tu poti repeta figura des si ca nu esti o partenera de cursa lunga.

Greseli in relatia de cuplu: utilizarea sexului ca metoda de a influenta

La inceputul relatiei sexul poate fi decisiv pentru cresterea numarului de intalniri. Dar intr-o relatie sanatoasa, sexul nu ar trebui folosit in scopul de a obtine ceva. Sau de a schimba vieti. In aceeasi ordine de idei, sexul de impacare n-are legatura cu modul prin care poti “lega” un barbat de tine.

Pui prea mare pret pe sfaturile celorlalti

Familia, prietenii, colegii, toata lumea care te cunoaste si iti stie cat de cat povestea ajunge intr-un fel sau altul sa-ti dea sfaturi. Tine cont ca ei nu au citit fiecare fila din romanul vostru si nu au cum sa ofere un sfat valabil, mai ales in cazul certurilor in cuplu. Pur si simplu evita sa urmezi indicatiile prietenilor cand simti ca acestea nu au cum sa duca la un final fericit.

Renunta la aceste gesturi care-l indeparteaza de tine!

Foto: Guliver