tipuri de prieteni fete

Cateodata pastram anumite relatii din inertie. Dar persoanele pe care le consideram apropiate noua sunt de fapt toxice. Exista mai multe tipuri de prieteni de care trebuie sa scapi, chiar daca aveti o istorie bogata.

Nu esti obligata sa ii elimini complet din viata ta, dar ar fi bine sa-ti reevaluezi relatiile de prietenie si cat de benefice sunt pentru tine. Cea mai buna iubire este cea neconditionala, dar atunci cand prietenii iti fac rau, poti sa te vezi mai rar cu ei si pentru un interval mai scurt de timp. Buzzfeed.com iti spune care sunt acele tipuri de prieteni de care trebuie sa scapi.

Tipuri de prieteni care nu-ti fac bine

Tipuri de prieteni – 1. Cei care uita de ziua ta. Daca te vezi in mod regulat cu ei dar nu pot sa tina minte o data simpla, e clar ca nu isi dau prea tare interesul si ca implicarea lor in relatia voastra de prietenie e minima. Timpul tau e pretios. Nu-l irosi cu cine nu merita!

Tipuri de prieteni – 2. Cei care te corecteaza tot timpul. Sar imediat pe Facebook sa-ti spuna ca ai pus o virgula gresit sau in conversatie iti corecteaza pronuntia. Este o miscare menita sa le creasca increderea ei, punandu-se pe un plan superior fata de tine. Si e obositor sa fii prieten cu cineva care te enerveaza, te face sa te simti inferioara sau sa-ti masori fiecare cuvant.

Tipuri de prieteni – 3. Cei care asteapta de la tine sa organizezi iesiri. Prietenia e intre doua persoane. Poate nu poti tu sa depui acelasi efort ca prietena ta de fiecare data, dar e bine ca implicarea voastra sa fie echilibrata. Prioritatea ta sunt persoanele pentru care tu esti o prioritate.

Tipuri de prieteni – 4. Cei care vor sa se impuna tot timpul. Nu au chef niciodata sa faca ce vrei tu, dar se asteapta ca tu sa faci mereu ce vor ei.

Tipuri de prieteni – 5. Cei care ies cu tine doar cand partenerul e ocupat. Atunci cand tu sugerezi o activitate, nu au niciodata timp. Dar daca partenerul lor iese cu prietenii sau e plecat din oras, brusc te bat la cap sa iesiti.

Tipuri de prieteni – 6. Cei care nu pot fi fericiti pentru tine. In lume exista prea multe persoane care judeca, comenteaza si critica. Aceiasi care, atunci cand ai parte de succes, iti minimizeaza realizarile si sunt plini de resentimente. Meriti prieteni care sa se bucure pentru tine la fel cum s-ar bucura pentru ei.

Tipuri de prieteni – 7. Cei care vorbesc tot timpul. Sunt complet absorbiti de ce li se intampla lor si nu te intreaba nici macar o data cum a fost ziua ta si ce ai mai facut. Nu te lasa folosita doar ca o ureche care le asculta povestile.

Tipuri de prieteni – 8. Cei care te fac sa cred ca totul e negru. Scepticismul are meritele lui, insa atunci cand prietenii tai spun ca totul e plictisitor si negativ, starea ta de spirit e afectata.

Vrei sa cunosti oameni noi si interesanti? Descopera arta de a-ti face noi prieteni!