Invata sa nu mai iei lucrurile personal

Cateodata ti se intampla sa te simti direct atacata de cineva, iar stima ta de sine are de suferit. Poti sa inveti cum sa nu mai iei lucrurile la modul personal si sa lasi criticile, negativitatea sau atacurile verbale sa treaca prin tine

De multe ori este mai usor de zis decat de facut. Atunci cand te critica cineva  sau te ataca verbal, simti imediat ca devii manioasa sau ca nu meriti lucrurile bune din viata ta. Dar poti crea in timp mecanisme de autoaparare care te ajuta sa nu mai iei lucrurile la modul personal. Positivityblog.com te ajuta in acest sens, pentru ca mania, stresul si durerea sa nu mai apara atat de frecvent in viata ta.

5 obiceiuri ca sa nu mai iei lucrurile la modul personal

1. Respira. Concentreaza-te pe respiratia ta timp de 1-2 minute. Gandeste-te doar la aerul care intra si iese din pieptul tau. La nimic altceva. Acest exercitiu iti calmeaza in primul rand corpul si te ajuta sa creezi putin spatiu intre tine si ce s-a intamplat. Astfel, ai sanse mai mici la o reactie impulsiva fata de persoana care te-a deranjat.

2. Cere clarificari. Nu trage concluzii legate de ce ai fi putut inteles gresit si nu lasa eventualele concluzii sa te faca sa te autocompatimesti. Pune intrebari legate de situatie pentru a clarifica exact ce a vrut sa spuna persoana cealalta. Daca este o situatie care iti permite, explica-i persoanei respective cum te-ai simtit atunci cand ai auzit cuvintele respective.

3. Realizeaza ca nu este totul legat de tine. Criticile sau abuzurile verbale nu sunt neaparat legate de ceva ce ai facut. Persoana cealalta ar putea avea o zi proasta sau o perioada nefasta si atunci problemele ei se revarsa asupra ta. Este posibil doar sa fii persoana nepotrivita la momentul nepotrivit.

4. Comunica. Daca te deranjeaza ceva si incepi sa iei lucrurile personale, poti intra intr-un tipar negativ care sa-ti distruga increderea in tine. Discuta lucrurile cu o persoana apropiata si cere perspectiva altcuiva. Este bine sa simti ca cineva te asculta si te intelege.

5. Intreaba-te daca primesti vreo informatie folositoare. Cateodata, criticile sunt pertinente si te pot ajuta sa te evoluezi si sa te dezvolti. In loc sa le lasi sa te afecteze, intreaba-te daca exista vreun sambure de adevar acolo, ceva de imbunatatit.

Respectul de sine te face sa nu iei lucrurile la modul personal. O cale buna prin a-l dezvolta este bunatatea fata de cei din jur. Si se construieste incet, dar singur.