relatie cu un barbat mai tanar cuplu

La nivel declarativ, societatile sunt foarte permisive cand vine vorba de dragoste. Realitatea insa arata ca, desi e natural, nu e chiar usor sa fii femeie si fii intr-o relatie cu un barbat mai tanar decat tine!

De ce ajungi sa fii intr-o relatie cu un barbat mai tanar ca tine? In unele cazuri e vorba de o explicatie care nu se bazeaza exclusiv pe sentimente, ci pe reflexe cognitive.

Varsta biologica nu e aceeasi cu cea emotionala, alegerea unui partener mai tanar fiind justificata

Pe masura ce inainteaza in varsta, femeile au tendinta in mod natural sa isi aleaga parteneri mai tineri sau cel mult de varsta lor. De ce aceasta tendinta spre o relatie cu un barbat mai tanar? Explicatia oferita de publicatia YourTango este ca acestea traiesc, statistic vorbind, mai mult decat barbatii, in medie cu sapte ani.
In plus, tot cifrele arata ca femeile sunt mai sanatoase si mai viguroase decat barbatii si pentru ca le supravietuiesc celor din aceeasi generatie se orienteaza catre cei mai tineri.

Cu toate acestea, insa, nici societatea americana si nici mare parte din cele europene nu vad cu ochi buni cuplurile in care ea devanseaza varsta lui. Singurii care pareau sa inteleaga situatia erau cei care se aflau la varsta primei iubiri prin anii ’30, ’40.

Relatie cu un barbat mai tanar – Femeile si barbatii, viziuni diferite

Din punct de vedere al energiilor interioare, pe masura ce inainteaza in varsta, femeilor li se pare normal si chiar potrivit sa caute compania unor persoane mai tinere. Barbatii, in schimb, se percep mult prea batrani pentru asta, atat trupeste, cat si sufleteste.

Specialistii ofera o abordare corecta a problemei diferentei de varsta in cuplu. Acestia iau ca punct de reper o femeie trecuta de 45 de ani, care nu mai este interesata sa aiba copii, si spun ca nu ii priveste pe barbatii cu care se intalneste neaparat ca pe niste potentiali parteneri sexuali, ci ca pe niste coechipieri alaturi de care sa se bucure de viata.

“Daca vrei sa te intalnesti cu barbati mai tineri si vrei sa fii considerata o partida buna pentru acesta categorie de barbati (care aproape de fiecare data considera ca ei ar trebui sa se intalneasca cu femei mai tinere), atunci trebuie sa iti asumi acest rol – de persoana cu spirit tanar – si sa te incadrezi in standardele lor”, spune sursa citata.

Relatie cu un barbat mai tanar – Varsta din suflet, nu din buletin

Dar cine sunt, de fapt, femeile care vor o relatie cu un barbat mai tanar? Sunt, la randul lor, persoane tinere spiritual, cu multa energie si atitudine pozitiva. Sunt pozitive in gandire, fericite si vibrante, care transmit celor din jur numai energii bune. De asemenea, sunt persoane care au grija de corpul lor si, de cele de mai multe ori, au greutatea ideala. Sunt stilate, dichisite si feminine. Si nu, nu arata ca bunica. Nu sunt femeile cu sani siliconati si buze injectate, ci femeile care pun pret pe naturalete, care au trait frumos si isi doresc sa o faca in continuare.

Barbatii, in schimb, cu cat imbatranesc, cu atat isi privesc mai direct in fata moartea si spun ca nu ar accepta sa inceapa o noua viata alaturi de o femeie care le aminteste de tineretea pe care au pierdu-o. Sigur ca exista exceptii – aceia care isi neaga varsta si se afiseaza cu partenere care ar putea foarte bine sa le fie fiice.

Barbatilor maturi, rationali, le plac femeile care ii fac sa se simta bine, care sunt amuzante si care ii apreciaza, ii pun in valoare si le sunt un partener real.