cum treci peste despartirea de fostul iubit

Cum treci peste despartirea de fostul iubit? Stiinta te poate ajuta! Am descoperit de Elite Daily cele mai bune sfaturi de a depasi suferinta provocata de destramarea realtiei de cuplu. Partea buna? Nu prea trebuie sa faci niciun efort!

Sa treci peste o despartire e ingrozitor. Daca ti s-au mai dat si papucii, e si mai rau. Si totusi cum treci peste despartirea de fostul iubit? Cum sa nu te mai simti patetica, ratata, cum sa nu mai fi plangacioasa? Cum sa mergi mai departe?

“Gaseste alta realtie de cuplu. Petrece timp cu tine ca sa te regasesti. Uita-te la filme romantice si mananca inghetata pana ti se face rau. Bea ceva. Mergi la sala de sport”.

Daca ai trecut printr-o desparire sau un divort, stii bine ca ti s-a luat de toate astea. Ti s-a luat sa te simti asa. Si vrei sa stii cum treci peste despartirea de fostul iubit.

Ei bine, un nou studiu de la Universitatea din Colorado spune ca nu ai mare lucru de facut daca el te-a parasit. Stiinta spune ca trebuie doar sa te prefaci pana cand ajungi sa crezi ca ti-a trecut!

Cum treci peste despartirea de fostul iubit? Tot ce trebuie sa faci e s te prefaci!

  • Sa te prefaci ca ti-e bine cand iesi cu fetele la film
  • Sa te prefaci ca asta e ce trebuie cand plangi si bei vin cu filme siropoase pe fundal.
  • Sa te prefaci ca dai toata furia afara cand lovesti sacul de box la sala.

Explicatia? Faptul ca faci ceva pentru tine, faptul ca te dedici unei activitati care iti face placere sau iti aduce bucurie (fie si o descarcare nervoasa) are impact si te ajuta.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie au fost observati o serie de voluntari carora li s-a masurat cu ajutorul rezonantei magnetice, nivelul de durere fizica in comparatie cu durerea emotionala. Si se pare ca atunci cand iubitul te paraseste, durerea emotionala nu e deloc mai prejos ca o durere fizica.

Si daca exista durere, atunci trebuie sa existe si leac, nu? Folosind metoda placebo, oamenii de stiinta au descoperit ca simplul fapt de a sti ca fac ceva pentru starea lor de bine i-a ajutat pe cei cu inima franta sa se simta mai bine.

Concluzia? Cum treci peste despartirea de fostul iubit? Da-ti voie sa simti ceea ce simti, dar gandeste-te cu fiecare actiune – de la paharul de vin, pana la ciocolata sau la joggingul din parc – ca iti faci bine si ca vei merge mai departe!

Citeste si: Ce sa nu postezi pe retelele sociale dupa o despartire

Foto: Gulliver