De ce durerea te ajuta sa te vindeci. Uita de trecut!

Te-ai intrebat vreodata de cata suferinta e nevoie pentru a te vindeca si pentru a lasa trecutul in urma? Cat esti dispusa sa sacrifici ca sa fii din nou fericita? Durerea te ajuta sa te vindeci, insa este un proces lung si neplacut, pentru ca te vor incerca foarte multe sentimente si vei trece prin foarte multe stari, scrie dumblittleman.com.

Durerea te ajuta sa te vindeci si, oricat ai incerca, nu vei putea evita acest proces. Desi in viata de zi cu zi poti sa alegi cu cine sa vorbesti sau ce sa faci, durerea nu este o optiune pe care o poti elimina pur si simplu din viata ta. Ea este acolo, prezenta, face parte din tine, dar si din procesul de vindecare.

De ce durerea te ajuta sa te vindeci

1. Durerea te face mai inteleapta

Se spune ca intelepciunea vine odata cu varsta, iar persoanele intelepte sunt capabile sa isi stapaneasca sentimentele si sa decida ce este mai bine pentu ele. De multe ori, in viata de zi cu zi, treci prin diferite situatii, de la problemele pe care le ai in cuplu, pana la cele cu care te confrunti la munca. Chiar daca unele experiente sunt dureroase, acestea te vor ajuta sa devii mai inteleapta si astfel iti va fi mai usor sa iei decizii mai bune pentru tine pe viitor.

2. Durerea te intareste

Sa ramai in zona ta de confort si sa fii mereu in aceeasi rutina nu te face mai puternica, insa durerea te ajuta sa te vindeci si te face mai puternica. Te motiveaza sa faci lucruri care in mod normal nu te caracterizeaza, te face sa-ti invingi temerile si sa-ti depasesti limitele. In plus, te ajuta sa depasesti obstacole.

3. Durerea te poate motiva

Nimeni nu este perfect, asa ca nu trebuie sa te simti vinovata pentru faptul ca ai facut unele greseli de-a lungul vietii sau pentru ca ai luat cateva decizii care nu au fost tocmai bune. Toate acele situatii dureroase te-au ajutat sa descoperi lucruri noi despre tine, te-au motivat sa stabilesti limitele si sa stii cand e momentul sa iei o pauza.

4. Durerea te determina sa actionezi

Fiecare persoana are un trecut, iar acesta nu este perfect. Situatiile negative, stresul, problemele din familie, de la scoala sau de la munca te-au determinat si te determina sa actionezi. Nimanui nu-i place sa ramana blocat intr-un loc, asa ca acesta este principalul motiv pentru care durerea te ajuta sa te vindeci. Te motiveaza sa iei decizii radicale si sa faci schimbari importante in viata ta.

5. Durerea favorizeaza schimbarile

Orice experienta dureroasa te determina sa faci schimbari in viata ta, fie ca este vorba de schimbari minore, fie ca este vorba de schimbari care vor avea efect pe termen lung. Poate ca aceasta nevoie de schimbare nu apare dupa prima experienta dureroasa, insa sa fii sigura ca vei simti cand este timpul potrivit sa actionezi si sa faci schimbari majore in viata ta.

6. Durerea te poate inspira

Daca nu crezi ca durerea te ajuta sa te vindeci, afla ca aceasta te poate inspira si iti poate fi de ajutor in anumite perioade ale vietii. De exemplu, foarte multi artisti au fost inspirati de experientele dureroase din viata lor si au creat adevarate opere de arta. Este suficient sa crezi in tine si sa ai incredere in faptul ca dispui de toate resursele de care ai nevoia pentru a evolua si pentru a te vindeca.

Daca ti-a placut articolul cu motive pentru care durerea te ajuta sa te vindeci, iata si un articol despre dragostea neimpartasita si durerea din spatele ei!

Foto: Guliver