el nu ti-a spus ca te iubeste

El nu ti-a spus ca te iubeste dupa ce tu ti-ai marturisit dragostea. Si acum te simti atat de trista, neiubita, goala si nu stii ce sa faci. Of, parca iti vine greu si sa iei fiecare zi asa cum vine! Iata ce ai de facut, via Your Tango.

Iti iubesti familia. Iti iubesti prietenii. Si il iubesti si pe el. Si acum, iata, i-ai spus prima ca esti indragostita de el. Dar el nu ti-a spus ca te iubeste la randul lui.

Cu totii suntem putin speriati cand vine vorba de iubire. Uneori, evitam sa ne indragostim sau daca o facem , evitam sa facem lucrurile oficiale. Evitam sa spunem “te iubesc”.

Dar ce se intampla daca sunteti prieteni. Si deodata, simti ceva mai mult pentru el. Simti ca te-ai indragostit de el. Apoi iti aduni tot curajul sa-i marturisesti sentimentele tale. Insa el nu ti-a spus ca te iubeste inapoi.

Incearca sa lasi orgoliul la o parte. Pana la urma, tu ti-ai marturist sentinemtele pentru ca le aveai. Si e un lucru sanatos ca nu le-ai pastrat doar pentru tine. Se intampla in general cand ai langa tine un barbat rabdator, intelegator, onest si care isi expune fara probleme vulnerabilitatile. Si-atunci te determina si pe tine sa fii la fel. Deschisa si onesta. Ai incredere in el si te deschizi. Dar daca el nu ti-a spus ca te iubeste, ce faci?

Nu lasa lumea ta sa se prabuseasca! Iti va spune si el “te iubesc” daca si atunci cand e cazul. Ritmul in care un barbat si o femeie se indragostesc nu este acelasi. Chiar daca simtiti putin sacadat, sau defazat mai degraba, nu te simti rusinata sau indurerata ca nu a existat reciprocitate. Tu ai fost reala, curajoasa, autentica si ti-ai recunoscut iubirea! Nu e nimic gresit aici.

Si e posibil ca el sa nu fie pe aceeasi lungime de unda cu tine. Daca esti o femeie puternica si curajoasa – si esti, devreme ce ai fost prima care a vorbit– fii pregatita sa accepti si un “refuz”. Si el simte un fel de presiune ca i-ai spus asta. E posibil ca si tu sa simti un fel de presiune daca el el nu ti-a spus ca te iubeste. Sunt sentimente perfect normale.

Faptul ca tu ti-ai pus inima pe tava a fost alegerea ta si nu-ti retrage nici vorbele, nici curajul! Si nu astepta sa auzi la randul tau “te iubesc” de la barbatul de care te-ai indragostit. Iubeste liber!

Sigur ca e mai greu, intrucat suntem crescuti cu anumite asteptari. Insa, daca iubesti autentic nu e nicio rusine. Si vei spune la final, cand barbatul potrivit va aparea ca tu ai stiut mereu sa iubesti. Cu inima deschisa.

Citeste si: Cum iti maschezi sentimentele in fata unui barbat de care te-ai indragostit in secret

Foto: Gulliver