7 gesturi care ti se par inofensive, dar care iti strica imaginea

Prima impresie este foarte importanta, la fel si modul in care lasi sa te perceapa alte persoane in diferite contexte sociale si profesionale. Poate ca iti doresti sa afisezi o imagine perfecta in momentul in care interactionezi cu altii, insa poti sa faci cateva gesturi care ti se par inofensive, dar care ii determina pe cei din jurul tau sa isi faca o parere mai putin buna despre tine, scrie elitedaily.com.

Oamenii au tendinta sa-i judece pe cei din jurul lor, asa ca este important sa stii care este setul de gesturi care ti se par inofensive, dar care iti strica imaginea. Cel mai probabil sunt momente in care nu iti dai seama ca gesturile pe care le faci sau cuvintele pe care le folosesti nu sunt in avantajul tau.

7 gesturi care ti se par inofensive, dar care te compromit

1. Tonul pe care vorbesti nu este adecvat

Fiecare persoana are opinii diferite, insa este important modul in care alegi sa iti exprimi parerile si tonul pe care vorbesti in momentul in care interactionezi cu alte persoane. Daca ai tendinta sa te impui in fata altor persoane doar pentru ca vorbesti mai tare, sa insisti asupra unor subiecte sau sa ridici tonul atunci cand consideri ca ai dreptate, afla ca aceste lucruri nu te ajuta sa castigi popularitate.

2. Iti verifici constant telefonul

Pe lista cu gesturi care ti se par inofensive, dar care iti strica imaginea, se afla si tendinta de a sta mereu cu ochii in telefon, chiar si atunci cand sunt de fata alte persoane. Este o dovada de lipsa de respect fata de persoanele din fata ta, asa ca ar fi recomandat sa renunti la acest obicei.

3. Nu reactionezi bine cand primesti un refuz

In momentul in care primesti un refuz, este bine sa nu reactionezi in baza impulsurilor de moment. O atitudine nepotrivita nu te ajuta sa castigi, asa ca incearca sa afli care sunt motivele pentru care ajungi in astfel de situatii.

4. Nu ai o atitudine potrivita cand ti se schimba planurile

Este bine sa ai o atitudine determinata si sa stii ce vrei sa faci, insa exista posibilitatea ca planurile sa ti se schimbe. Nu trebuie sa reactionezi intr-un mod care ii sperie pe cei din jur si nici nu este recomandat sa te superi pe alte persoane in momentul in care ele nu iti pot face pe plac.

5. Ai tendinta sa devii irascibila cand esti acuzata ca ai facut unele greseli

Este bine sa iti asumi responsabilitatea pentru tot ceea ce faci, si bine, si rau. In cazul in care ai tendinta sa te superi cand ti se atrage atentia ca ai facut unele greseli, este bine sa iti revizuiesti atitudinea si comportamentul si sa fii mai rezonabila.

6. Modul in care interactionezi cu alte persoane este important

Atunci cand interactionezi cu alte persoane, este bine sa traiesti in prezent si sa te concentrezi asupra temelor pe care le dezbateti. Evita sa te pierzi mereu in trecut sau sa pui intrebari incomode. Participa activ la discutii si nu lasa impresia ca esti indiferenta.

7. Nu ai un stil vestimentar adecvat

Stilul vestimentar te ajuta sa creezi o impresie buna sau proasta despre tine, te ajuta sa transmiti un mesaj sau sa te faci remarcata, asa ca este important sa porti tinute adecvate. In functie de mediul in care te afli, poti sa abordezi un stil casual, elegant sau office.

Citeste si: 12 gesturi care ii fac pe barbati sa nu te respecte. Ce sa nu faci!

Foto: Guliver