intalnirile romantice la 40 de ani

Intalnirile romantice la 40 de ani sunt diferite de cele din adolescenta. De cele din studentie. Chiar si de cele de la 30 de ani. Descopera si tu cum se schimba viata amoroasa cand ajungi catre mijlocul vietii, de pe The List.

Probabil si tu crezi ca viata amoroasa cu intalniri romantice si iesiri in oras ca sa-ti cunosti partenerul se opreste pana in 30 de ani. Crezi ca pana pe la 27 ani ai job-ul ideal, ti-ai gasit un iubit si aventurile de noapte au iesit din peisaj.

Insa, nu este asa! Multe cupluri se despart. Multe cupluri divorteaza. Si atunci cum arata intalnirile romantice la 40 de ani? Citeste mai jos!

Ai mai multe responsabilitati

 • Multi oameni trecuti de 40 de ani sunt stabili in viata lor. Cariera e stabila. Si-au intemeiat o familie. Asa ca intalnirile romantice la 40 de ani sunt puse sub auspiciul mai multor responsabilitati. Mai multe lucruri au nevoie de atentia ta. Nu mai e ca in adoleescenta!

E probabil ca oamenii la aceasta varsta sa aiba copii sau sa fi trecut printr-un divort. Este cu siguranta o provocare mai mare sa iti cauti jumatatea cand treci de 40 de ani. Prezenta copiilor poate uneori complica lucrurile.

Ai un fost sot

 • E posibil sa ai un fost sot. Si asta vine la pachet fie cu un fel de sentiment ciudat, fie cu o adevarata drama. Exista varianta ca fostul tau sot sa incerce sa iti saboteze noua relatie de cuplu.

Poate fi agresiv sau pasiv-agresiv, mascand “grija pentru copii” si dorinta de a-si vedea copiii, cand de fapt vrea sa intre in viata voastra.

Faci alegeri mai bune

 • Intalnirile romantice la 40 de ani aduc si avantaje. Si asta pentru ca la aceasta varsta sigur faci alegeri mai bune. Presiunea varstei te ajuta in acest caz. La fel de bine te ajuta si experienta acumulata si intelepciunea dobandita pana acum. Sigur te stii mai bine. Sigur stii ce vrei.

La acest prag de varsta sigur stii ca vrei mai mult decat un corp frumos. Bunatatea, dialogul, conexiunea dintre voi conteaza. Sigur nu vrei un abdomen tonifiat si atat!

Esti adult!

 • La 40 de ani esti deja om mare cu acte. De aceea intalnirile romantice la 40 de ani nu sunt atat de nervoase si amestecate precum acelea din studentie. Ai trait si supravietuit. Si ai invatat. Esti deja gata pentru o iubire ce te hraneste, ce iti face bine.

E o alta lume!

 • Daca ultima intalnire cu un tip a fost acum 20 de ani, vei vedea ca ai o alta lume in fata ta! Ai social media. Ai cluburi online si offline. Ai la dispozitie aplicatii prin care poti cunoaste oameni. Deci, intalnirile romantice la 40 de ani se desfasoara pe mai multe planuri. Si clar, mai rapid!

Sexul sau intimitatea?

 • Intalnirile romantice la 40 de ani aduc si dorinta de conexiune, de intimitate si nu neaparat sexuala. Sigur ca viata sexuala conteaza si mai ales calitatea ei, dar si legatura pe care o ai cu iubitul tau este importanta la aceasta varsta.

Esti sigura de tine si stii ce vrei, deci o relatie mai profunda este ceva firesc. Ai incredere in tine si te cunosti, asa ca nu-l vei retine pe X daca nu e cine trebuie. Stii ce meriti si stii ce sa ceri! Acum nu mai pierzi timp!

Gasesti mai usor oameni cu aceleasi interese

 • Vei gasi mai usor oameni cu aceleasi preocupari si preferinte la aceasta varsta. Majoritatea barbatilor sunt la randu-le asezati si au tendinta de a cauta intimitate si nu o aventura.

Intalnirile romantice la 40 de ani aduc experinete autentice, conexiuni intime. Oamenii sunt mai dispusi sa lucreze la o relatie.

Gasesti mai repede barbatul potrivit

 • Stii bine ce vrei si ce nu esti dispusa sa accepti. Stii ce experinte ai avut. Asa ca stii ce relatie de cuplu cauti.

Esti serioasa!

 • La aceasta varsta ai mai fost in relatii de lunga durata. Stii ce vrei si ce nu. Asa ca sansele sa fii okay cu tine cresc. La fel si sansele sa te cunosti. Asa ca vei cauta o relatie serioasa mai repede si vei realiza cat de pretioase sunt legaturile de acest gen. Unde mai pui ca sigur nu mai vrei sa fii singura!

Iubirea este mai profunda

 • Cu cat inaintezi in varsta, cu atat procesul de a cunoaste de cineva e mai critic. Vrei cu nerabdare sa ai pe cineva si deci nu mai pierzi timpul cu aceia pe care nu-i consideri potriviti.

Daca ai o cariera si copiii sunt destul de mari, vrei un partener cu care sa traiesti viata.Vrei sa incepi o noua viata. Si stii sa vezi si sa aceepti trasaturile celui din fata ta. Intalnirile romantice la 40 de ani pot fi cele mai mature si satisfacatoare.

Profilul tau online

 • Profilul tau online – daca ai unul pe o aplicatie de dating sau pe un site romantic – este un adevarat CV! Nu ai timp nici de inutilitati, nici de dragalasenii.

Conteaza cum te prezinti

 • Intalnirile romantice la 40 de ani sunt diferite de cele la 20 de ani! Si pentru ca acum te imbraci asa cum esti. Nu exagerezi. Nu incerci sa fii altcineva. Vrei sa fii tu doar ca putin mai atragatoare! Asta te ajuta sa ii eviti pe cei care cauta ceva pe termen scurt.

Conversatiile de schimba!

 • Da, sunt cu siguranta alte subiecte de discutie. Si da, vei fi mai atenta la cum vorbesti. Si spre deosebire de “copiii” de la 20 de ani, nu fugi de subiectele importante: copii, casatorie, finante.

Esti gata!

 • Da, intalnirile romantice la 40 de ani pot fi experiente noi. Uneori complicate. Uneori adevarate provocari. Dar nu faci altceva decat ceea ce face orice om, indiferent de varsta! Iti cauti un partener. Vrei conexiune. Sigur esti pregatita!

Citeste si: Cum sa arati mai tanara la 40 de ani: sfaturi de frumusete si sport de la Eva Mendes

Foto: Gulliver