Karma negativa in viata ta

Cu karma negativa in viata ta nu e de glumit! Karma este un concept complex si de multe ori inteles gresit. Pe scurt, karma inseamna legea cauzei si a efectului. Daca ai observat ca esti “insotita” de o karma negativa in viata ta, citeste mai jos sfaturile de la Beliefnet, despre cum sa-ti schimbi destinul!

ABC-ul karmei – cum functioneaza karma negativa in viata ta?

Karma este de multe ori neintelesa. Karma s-ar traduce pe scurt in cauza si efect. Orice gand, orice actiune devin cauze care aduc dupa ele efecte. De multe ori incercam sa simplificam karma. Si de multe ori am auzit vorbindu-se despre karma sub forma “ochi pentru ochi”. Daca lovesti pe cineva, vei fi lovit.

Si totusi, karma inseamna mult mai mult. Karma este o balanta energetica. Karma poate exista si la nivel de individ si la nivel de grup ori sistem. Orice gand, orice acitune creeaza energie care se propaga in timp si spatiu. Aceasta energie – fie pozitiva, fie negativa – se intoarce. Atunci cand esti constienta de legea cauzei si a efectului, poti “controla” karma ta. Cu atat mai mult karma negativa in viata ta. Iata cateva strategii prin care sa scapi de datorii karmice, repede si fara dureri:

  • Schimba-ti perspectiva si schimba karma negativa in viata ta

Desigur, nu putem controla evenimentele din viata noastra. Dar putem controla reactia noastra atunci cand ele vin. Alegand iubirea si constientizand legile karmice dupa care “jucam” reusim sa nu consumam energie pe a judeca un moment sau o persoana, ci mai degraba reusim sa acceptam ca este ceea ce este. Este o circumstanta in viata.

Ridica-te deasupra acestor situatii cu efect daunator, nu le lasa sa te traga in jos. Karma negativa in viata ta nu trebuie sa devina scuza unui destin neimplinit sau trist. Ai liberul arbitru. Vointa e la tine. Asa ca alege sa reactionezi pozitiv chiar si in cele mai grele circumstante. Concentreaza-te pe iubire, pe ajutor, pe acceptare. Astfel, te vei distanta de situatiile cu incarcatura negativa. Iar ele vor avea efect minim asupra ta. Dai si primesti. Si tot asa.

  • Ajuta, ofera, fii pentru altii

Fii alaturi de oameni ce au nevoie de ajutorul tau. Ofera. Daruieste. Fii langa ei. Astfel creezi depozite karmice pozitive. Desigur, aduni si karma negativa in viata ta, dar energia pozitiva te va ajuta in a echilibra balanta. Lectia karmica va trebui invatata si energia negativa trebuie curatata; depozitele de karma pozitiva te pot ajuta.

  • Roaga-te si mediteaza

Gaseste conexiunea cu o energie superioara. Fie ca ii spui Dumnezeu, Zeita, Univers sau Sursa. Roaga-te sau mediteaza pentru indrumare. Timpul in care meditam sau ne rugam ne ajuta sa ne conectam cu Universul, cu entitatea superioara pe care vrem s-o accesam. Poti cere indrumare sa scapi de datoriile karmice in cel mai compasionat fel. Poti gasi in acest timp cu tine pacea din timpul furtunii. Rugaciunea te inalta, peste tot ce se intampla rau. Cu ajutorul meditatiei poti trece peste karma negativa in viata ta. Sa ai mereu incredere ca esti protejata de o sursa divina si ca entitatea superioara actioneaza prin tine cand meditezi sau te rogi, creand astfel karma pozitiva.

  • Traieste prezent, asumat, autentic, constient

Fii constienta de actiunile tale. De vorbele pe care le spui. De gandurile pe care le ai. Incearca pe cat posibil sa nu creezi karma negativa in viata ta. Pastreaza ce e bun si vei primi ce e bun. Concentreaza-te sa nu faci rau, desi nu este intotdeauna simplu. Si aminteste-ti ca si gandurile nespuse creeaza un efect. Traieste asumat si mereu constienta de tine si de lumea din jurul tau.

  • Pastreaza mereu o energie curata

Vindeca-te! Lucreaza cu tine si la tine. Mentine-ti energia curata. Lasa in urma orice intelegere sau “contract” din trecut. Taie orice sursa de energie negativa, care te seaca de putere. Fii atenta la tine si la campul tau de energie. Curata-l de resturi care te pot trage in jos, in urma. Curata-ti chakrele si sistemul energetic in mod regulat. Astfel, vei fi mereu pregatita sa intelegi karma mai simplu si mai usor. La fel de bine vei crea “depozite” karmice pozitive, de care nu poti duce niciodata lipsa!

Citeste si: Mindfulness ne ajuta sa fim liberi si fericiti