la ce sa te astepti cand termini relatia cu un narcisist

La ce sa te astepti cand termini relatia cu un narcisist? Uh, dar la ce sa nu te astepti? Cu siguranta cand ai inceput relatia de cuplu cu un barbat egocentrist n-aveai nici cea mai vaga idee ca el este asa! Dar acum ca ati ajuns la finish si TU ai luat decizia de a spune “Stop!”, ce se va intampla? Iti spunem sigur ca ai luat o decizie buna! Dar iti mai spunem ca urmeaza multe “peripetii”. Am aflat ce poate face un narcisist care se simte tradat, de pe Elite Daily

De ce sa se simta tradat? Pai narcisistii sunt de-a dreptul irezistibili si carismatici la inceputul relatiei. Te vor flata pana la refuz. Te vor coplesi cu afectiune si cadouri. Insa, de indata ce ati “batut palma” si sunteti oficial intr-o relatie de cuplu stabilia, lucrurile se degradeaza repede!

Oricine a trecut printr-o relatie cu un narcisist iti va spune ca e un cosmar. Si asta pentru ca mai rau decat sa fii controlata de un astfel de barbat este sa rupi relatia cu un astfel de barbat. Iata la ce sa te astepti cand termini relatia cu un narcisist, ca sa fii pregatita!

La ce sa te astepti cand termini relatia cu un narcisist:

  1. De narcisisti nu scapi usor, cand vrei tu

E firesc sa te gandesti ca de indata ce relatia se termina, cosmarul se va incheia. Insa, cand e vorba de narcisisti tendintele lor abuzive se amplifica in timpul despartirii. Desigur, cand e vorba de o despartire initiata de tine, si nu de el. Separarea poate fi extrem de dureroasasi daca este amiabila, insa, daca e vorba de egocentristi, abia acum incep frica si manipularea.

Acum ca stii la ce sa te astepti cand termini relatia cu un narcisist, ce ai de facut mai departe? Fii asertiva, calma, fara emotii. Astfel, il domini si efectele sunt minime. De folos ti-ar fi sa discuti cu un specialist, care a mai avut de a face cu un narcisist.

  1. Narcisistii trebuie sa castige!

Sa fim serioase! Nimeni nu-si doreste o despartire. Dar daca ambele parti pot ajunge la o intelegere fair, justa, atunci rezultatul va fi satisfacator.

Insa, narcisistii nu sunt interesati de echitate. Ei vor sa castige. Nu exista mediere, nu exista negociere. Si orice forma de compromis va fi considerata un esec pentru o persoana cu tendinte narcisiste. Si da, povestea pe care o vor “tese” ei cand va despartiti, uh-la-la! Basmele cu zmei erau mici copii! Fii gata sa te vorbeasca “de bine” peste tot.

  1. Narcisistii vor improsca cu noroi

Daca ai fost casatorita cu un narcisist, fii pregatita sa toarne toate intimitatile si tot bagajul emotional inclusiv la tribunal.

La ce sa te astepti cand termini relatia cu un narcisist? La tot ce e mai rau! El se va folosi de relatia voastra si de slabiciunile tale ca sa obtina ce isi doreste. Adevarat sau fals, vor spune orice.

In fata judecatorului sau a grupului de prieteni, narcisistul te va vorbi de rau si asta pentru ca ei nu cunosc empatia! Lor nu le pasa de consecintele comportamentului lor. Prietenii, familia ta si a lui, colegii de job, oricine va afla ca tu esti o persoana rea.

  1. Barbatii narcisisti vor face tot ce e posibil sa iasa cum vor ei

Ei, narcisistii au un joc. Oricare ar fi circumstantele departirii voastre, narcisistii se vor vedea pe ei insisi drept victime. Si vor face toate demersurile si in fata celorlalti sa “iasa” asa. Ei vor sa stie de ce «le faci lor asa ceva», pentru ca desigur, tu esti de vina.

Daca vrei sa aduci in discutie problemele cuplului desigur, tot tu vei fi vinovata. Ce ai tu de facut? Nu intra in acest joc. Nu alimenta puterea unui narcisist! Pur si simplu ignora orice are de zis la adresa ta. Ramai focusata pe problema.

Daca e posibil, mentine comunicarea la un nivel minim dupa divort ori despartire. Daca exista si copii, discuta clar cand si cum vor fi vizitati sau cum se imparte timpul cu ei. In orice alta discutie, nu ai interes! Nu vei face altceva decat sa deschizi rani mai vechi!

  1. Narcisistii te vor stoarce de energie si de timp

La ce sa te astepti cand termini relatia cu un narcisist? La ditamai perioada de taraganare. Ei n-au niciun interes sa terminati, sa negociati. Ei vor ce vor si atat! Ei au dreptate, ei sa castige! Nu exista loc de compromis.

Fie ca e vorba de impartirea bunurilor, fie ca e vorba de custodia copilului, ex-ul tau narcisist va trage de timp. Si daca n-ati fost casatoriti, el are interes sa dureze cat mai mult, ca sa te doara cat mai mult!

Asta fac ei: abuzeaza de placere. Poate dura ani de zile sa se rupa definitiv relatia cu un narcisist. Ce ai de facut? Ai face bine sa ai langa tine un grup de suport: familie, prieteni, alt iubit, colegi de job.

Citeste si: Cum sa iti revii dupa o despartire dureroasa. Exista viata dupa o relatie!

Foto: iStock