Lucruri pentru care femeile se simt vinovate

De multe ori, in viata, sunt situatii carora nu ar trebui sa le acordam prea multa atentie. Potrivit bustle.com, sunt cateva lucruri pentru care femeile se simt vinovate, desi nu ar trebui. Totul se intampla din cauza ca sunt judecate gresit sau din simplul motiv ca acorda prea multa atentie parerilor pe care le au barbatii sau alte persoane despre ele. 

Pe lista cu lucruri pentru care femeile se simt vinovate, desi nu e cazul, se numara imperfectiunile din aspectul fizic, modul in care se imbraca sau machiajul pe care il poarta. Insa toate acestea nu ar trebui sa ne creeze o stare proasta si nici sa ne scada increderea in sine!

Lucruri pentru care femeile se simt vinovate, desi nu e cazul

1. Sunt situatii in care femeile se simt vinovate pentru simplul motiv ca vorbesc prea mult sau ca isi exprima deschis sentimentele.

2. De regula, multe persoane sunt de parere ca femeile nu ar trebui sa intrerupa un barbat in momentul in care acesta vorbeste sau tine un discurs, insa femeile nu ar trebui sa se simta vinovate atunci cand vor sa intervina intr-o discutie.

3. Unele femei se simt fortate de imprejurari sa arate bine si sa prezinte o atitudine-sablon, foarte sobra, iar multe dintre ele se simt vinovate atunci cand dau gres.

4. Sunt femei care se simt vinovate pentru simplul motiv ca nu arata perfect in fiecare zi, dar astfel de situatii sunt normale si nu ar trebui sa fie un motiv de stres pentru nimeni!

5. Feministele se confrunta deseori cu situatii neplacute, desi nu ar trebui sa isi ceara scuze pentru modul in care gandesc – libertatea de opinie nu tine cont de gen!

6. Unele femei se simt vinovate in momentul in care nu reusesc sa se machieze suficient sau sa imbrace o tinuta perfecta din cap pana-n picioare, insa toate aceste lucruri nu sunt importante.

7. De multe ori, femeile se simt vinovate pentru momentele in care au un exces de furie, insa toata lumea se confrunta cu astfel de situatii la un moment dat.

8. Sunt situatii in care unele femei se simt vinovate pentru emotiile sau sentimentele pe care le au, insa barbatii ar trebui sa fie mai intelegatori cu ele.

9. Daca nu au un corp perfect, cele mai multe sunt criticate si acuzate ca nu au un stil de viata sanatos sau ca nu urmeaza o dieta, insa femeile nu ar trebui sa se simta vinovate pentrul modul in care arata. Sigur ca il pot imbunatati, dar asta este o alegere personala!

10. In mod ironic, cele mai multe femei sunt acuzate ca isi cer iertare mult prea des, dar acest comportament este o reactie normala la situatiile cu care se confrunta zi de zi.

Citeste si: Confesiunile femeilor – greseli de beauty pe care le regreta!

Foto: Guliver