pierdut stima de sine

In timp, iti dai seama ca in urma unor experiente neplacute si a unor relatii toxice ti-ai pierdut stima de sine. Ce e de facut?

Daca ti s-a intamplat si tie sa fii intr-o relatie abuziva, intr-o relatie de cuplu toxica, atunci stii bine ca unul dintre efecte este ca nu te regasesti. Nu mai stii cum sa fii invingatoare. Nu mai stii cum sa mergi mai departe pentru ca ai pierdut puterea si increderea in propria persoana.

Ce este de facut cand partenerul de cuplu te-a facut sa iti pierzi increderea? Ce este de facut cand ti-ai pierdut stima de sine?

Primul impuls, cand te vei simti singura si parasita, va fi sa te intorci tocmai la persoana care te-a abuzat. Tocmai la partenerul de cuplu care ti-a distrus si ultima farama de deminitate. Insa, aceasta este cea mai mare greseala, spun specialistii de la Elite Daily.

Daca ti-ai pierdut stima de sine, ai nevoie sa uiti, sa ierti abuzul emotional si sa mergi mai departe. Ai nevoie sa te reconstruiesti. Tu pe tine. Dinauntru catre in afara.

Ti-ai pierdut stima de sine? Invata cum o regasesti! Cum TE regasesti!

Incearca terapia

Daca te gandesti ca terapia presupune costuri uriase, gandeste-te mai intai ca te va ajuta sa redescoperi in tine resursa de a merge mai departe.

Trebuie sa iti dai seama, sa constientizezi de ce te indragostesti mereu de acesti oameni toxici, care nu fac altceva decat sa te distruga bucata cu bucata.

Inconjoara-te numai cu oameni care te adora

Daca ai rupt deja legatura cu fostul iubit alaturi de care ti-ai pierdut stima de sine, ai nevoie sa te inconjori in viata ta de oameni care te iubesc. Ai nevoie de un detox printre relatii.

Ai prieteni toxici care te incarca negativ? Ai rude sau membri ai familiei care te seaca de energie? Ai in jurul tau oameni care dezaproba tot ce faci?

Este timpul sa elimini tot negativismul! Nu conteaza ca este vorba despre prieteni din clasa intai! Nu conteaza ca e vorba de parinti! Prietenii si familia exista sa ne faca sa ne simtim bine, nu mai rau!

Daca ti-ai pierdut stima de sine si ai trecut printr-o trauma, nu poti risca sa fii “poluata” cu negativismul altora. Asa ca inconjoara-te de oamenii care te fac sa fii fericita!

Scufunda-te in tot ce iti placea sa faci

Inchide ochii si adu-ti aminte ce iti placea sa faci in viata ta inainte de relatia aceasta. Inainte ca aceasta persoana toxica sa iti fure tot ce ai avut.

Atunci cand faci ceea ce iubesti te simti om, simti ca poti sa te simti bine singura. Doar tu cu tine. Te simti puternica.

Reinventeaza-te!

Daca ai avut un partener toxic si ti-ai pierdut stima de sine, sigur te-ai pierdut si pe tine. Ai incercat sa fii ceva ce nu esti. Ai incercat sa te ascunzi. Insa acum este clipa sa redevii tu!

Ai grija de tine!

Ai uitat sa ai grija de tine si ai uitat puterea pe care tu insati o ai asupra ta. Daca ti-ai pierdut stima de sine este clipa sa te tratezi cu compasiunea si iubirea cu care ti-ai trata cea mai buna prietena.

Asa e ca i-ai spune sa mearga la yoga sa renunte la stres? Asa e ca i-ai face o cacao fierbinte? Asa este ca ai incuraja-o, ca e minunata si ca merita mai tot ce e mai bun? Ei bine, cea mai buna prietena a ta, ranita si dezamagaita, esti chiar tu acum. Asa ca ai grija de tine!

Citeste si: Ce ar trebui sa stii despre tine inainte de a intra intr-o relatie

Foto: Guliver