Plangi cand te uiti la filme? Nu e un semn de slabiciune!

De cate ori plangi cand te uiti la filme? Nu mereu, ci doar la cele mai emotionante? Cateodata depinde, pur si simplu, de starea ta de spirit intr-un moment anume. Oricum ar fi, nu e ceva de care sa te simti jenata. Pentru ca e un act de curaj sa fii empatica si sa dai frau liber emotiilor.

Fie ca recunosc, fie ca nu, multi oameni plang la filme. La unele, la cele mai emotionante. Si, chiar daca ei sunt motiv de amuzament pentru cei “puternici”, au un atu in fata altora: empatia. Nu oricine poate fi empatic. De exemplu, narcisistii si sociopatii nu reusesc sa se puna in pielea altora si nu pot empatiza cu alte persoane.

Chiar daca in unele situatii e bine sa iti pastrezi sangele rece, nu e intotdeauna o calitate. E nevoie de multa putere ca sa iti pese cu adevarat de cei din jurul tau.

De ce nu e rusinos sa plangi cand te uiti la filme

Sa iti pese de altcineva nu e un semn de slabiciune. Nici macar cand e vorba despre un personaj fictiv, dintr-un film. De aceea, daca plangi cand te uiti la filme arati nu ca esti slaba, ci emotionala si empatica, scriu cei de la Yourtango.com. Iar asta, in cele din urma, e un semn de putere. De asemenea, daca plangi cand te uiti la filme nu inseamna ca nu diferentiezi realitatea de fictiune, ci ca iti asumi emotiile, desi stii ca nu esti in fata unei tragedii reale.

Sunt insa si situatii in care plangi cand te uiti la fime pentru ca ai fost sau esti in situatii asemanatoare cu ale personajelor de acolo. Si nu e deloc simplu sa vezi pe ecran o situatie asemanatoare cu una care pe tine te-a ranit enorm in trecut.

Un alt motiv pentru care poti sa plangi cand te uiti la filme este sa fii coplesita de actul artistic, atunci cand actorii sau regizorul au facut ceva ce te impresioneaza. Exista chiar o afectiune – se numeste sindromul Stendhal – care cauzeaza emotii puternice in fata unor acte sau opera de arta.

FOTO: Guliver

Citeste si: Filme pe care sa le vezi cu cea mai buna prietena.