Semne ca este timpul sa pui punct unei relatii de prietenie

Sa pui punct unei relatii de prietenie nu este usor, mai ales daca ai investit timp si sentimente. Experientele pe care le-ati trait impreuna v-au ajutat sa descoperiti lucruri frumoase despre voi, insa, din pacate, vine un moment in viata cand este timpul sa lasi anumiti oameni in trecut si sa iti continui drumul, scrie elitedaily.com. 

Oamenii se schimba de-a lungul timpului, iar relatiile evolueaza si ele. Indiferent prin ce experiente ai trecut alaturi de cineva, este important sa iti dai seama cand este timpul sa pui punct unei relatii de prietenie. Trebuie sa te gandesti ca acest lucru te va ajuta sa mergi mai departe.

Semne ca este timpul sa pui punct unei relatii de prietenie

1. Nu te mai simti bine in compania acelei persoane

Daca esti prietena cu o persoana de foarte multi ani, este important sa analizezi modul in care te simti atunci cand sunteti impreuna. Sinceritatea este cheia unei relatii de prietenie reusite, insa sunt foarte multe lucruri care se pot schimba de-a lungul timpului. Daca nu te mai simti bine in compania unei persoane, este bine sa te indepartezi de ea. O prietenie fortata nu te va ajuta sa te simti mai bine si nici nu este recomandat sa faci unele lucruri doar din obligatie.

2. Esti dezamagita ca persoana respectiva nu tine minte detalii importante din viata ta

Este important sa-ti analizezi relatia de prietenie si sa-ti dai seama daca persoana respectiva te respecta si te apreciaza. Sa fii prietena cu cineva care stie detalii importante din viata ta te ajuta sa te simti mai bine si sa ai mai multa incredere in tine. Mai mult decat atat, iti este mai usor sa vorbesti despre problemele tale sau sa faci unele asocieri cu experiente din trecut.

3. Discutati doar despre problemele ei, nu si despre ale tale

Nu trebuie sa ajungi in situatia in care tu esti singura care asculta problemele si ofera sfaturi. Ai nevoie de un prieten sau o prietena care sa iti asculte problemele si care sa iti ofere sfaturi. Daca te simti neglijata, este un semn ca este timpul sa pui punct unei relatii de prietenie.

4. Achiti nota de fiecare data cand iesiti in oras

Nu este in regula daca tu platesti de fiecare data cand iesi cu prietena sau prietenul tau. Este important sa existe un echilibru in relatie si sa vorbiti deschis despre acest lucru. Poate ca ti se pare stanjenitor sa vorbesti despre bani cu o persoana apropiata, insa este bine sa spui tot ceea ce te deranjeaza si sa te asiguri ca acea persoana nu se foloseste de tine. Daca ai facut toate eforturile necesare pentru a salva o prietenie, dar consideri ca nu primesti respectul care ti se cuvinte, este un semn ca este timpul sa pui punct unei relatii de prietenie.

Iata si un articol cu sfaturi de prim ajutor pentru a salva o prietenie in impas!

Foto: Guliver