Nu ai de ce sa te temi de singuratate.

Nu ai de ce sa te temi de singuratate. Uneori, sa fii cateva ore singura poate fi o binecuvantare. Ai ocazia sa iti analizezi viata si sa te redescoperi.

Fie ca e vorba de iubit, prieteni, vecini, colegi, cunostinte sau straini, in fiecare zi interactionezi cu alti oameni. Vorbesti, asculti si nu esti aproape niciodata singura cu adevarat. Sigur, te gandesti ca iti doresti sa mai fii si singura. Dar adevarul este ca atunci cand te trezesti fara oameni in jur te simti singura. Te temi de singuratate. E surprinzator cat de repede poti trece de la un sentiment de inconfort cauzat de faptul ca esti singura in casa la teama ca nu e nimeni care sa te iubeasca si cu care sa iti imparti viata, scrie Mindbodygreen.com.

Invata sa nu te temi de singuratate!

Oamenii tanjesc dupa iubirea altor oameni care sa ii inteleaga in profunzime. Tanjesti sa fii acceptata asa cum esti. In plus, sa fii alaturi de oameni dragi si sa interactionezi cu ei – chiar si numai la nivel de conversatie – este una dintre cele mai mari placeri ale vietii.

Dragostea si atentia iti ofera confort si pace. Dar singuratatea poate fi uneori o binecuvantare. Trebuie doar sa o vezi ca atare.

Palavrageala continua si concentrarea permanenta te pot epuiza uneori. Poti ajunge sa fii atat de absorbita de vietile altora, de dorintele si sperantele lor incat iti poti pierde propriile vise.

Foloseste singuratatea in favoarea ta

Daca nu esti atenta la ceea ce iti spun ratiunea ta, corpul si sufletul tau, poti pierde drumul catre ceea ce ti-ai propus. Ai nevoie de timp si spatiu ca sa te redescoperi. Daca iti aloci timp in care sa fii doar tu cu tine vei invata mai mult despre cine esti si ce vrei cu adevarat decat ai invatat in ultimii ani in care nu ai avut timp pentru tine pentru ca te-a bruiat “zgomotul” facut de ceilalti.

E adevarat ca atunci cand stai doar tu cu tine te poti simti si singura. Dar uneori singuratatea este cel mai mare bine pe care ti-l poti face. Iti ofera timp sa te gandesti la ceea ce se intampla in jurul tau, sa descoperi si sa iti traiesti viata mai intens.

In singuratate poti avea revelatii, poti ajunge la o intelegere cu propria ta viata, sa scapi de dileme si sa iei decizii rationale. Daca iti petreci cateva momente in singuratate o sa gasesti energia necesara pentru atunci cand te afli in prezenta altora.

Cand esti singura fa tot ce nu ai avut ocazia sa faci in prezenta altora!

Asa ca data viitoare cand esti singura intreaba-te cum poti folosi acest timp in favoarea ta. Incearca sa profiti de momentele de solitudine ca sa devii mai linistita si mai ancorata in prezent. Fa ce nu ai apucat sa faci in ultima vreme, fie ca e vorba de proiecte personale sau de nevoia de a medita intr-un spatiu relaxant. Poate vrei chiar sa faci o lista cu ce vei vrea sa faci cand vei prinde cateva ore singura.

Tine cont si de faptul ca, in viata ta, exista perioade si perioade. Unele sunt mai linistite, altele sunt mai agitate. Daca obisnuiesti sa vezi singuratatea ca pe ceva negativ, ca pe un moment in care te simti izolata, priveste lucrurile dintr-un unghi diferit. Sufletul tau are nevoie de singuratate ca sa pastreze echilibrul si armonia in viata ta. Nu ai de ce sa te temi de singuratate!

Acum ca stii ca nu trebuie sa te temi de singuratate, afla si 4 trucuri de meditatie pentru cei cu un stil de viata agitat.

FOTO: istockphoto.com