Printre vedete, cea mai noua tendinta in materie de colorare a parului este vopsirea prin tehnica “layage” – un fel de combinatie dintre alte doua metode la fel de populare, “bronde” si “balayage”. Cele trei metode de vopsire presupun pricepere din partea hairstylistului, care trebuie sa stie intotdeauna cat sa vopseasca si cat sa decoloreze raportat la fizionomia clientei. Daca iti doresti si tu o schimbare de look in aceasta primavara, afla cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei. La putere ramane inca bronde.

O metoda mult mai controlata de iluminare decat traditionalul balayage – care, in cel mai rau caz, poate arata ca o colorare in profunzime -, layage presupune mai multa precizie din partea hairstylistului pentru rezultate spectaculoase.

Asa ca, daca vrei sa rupi si tu putin din stralucirea unor vedete precum Kate Beckinsale, Jennifer Lopez si Sofia Vergara, care au facut furori la Oscar cu transformarea lor senzationala datorata acestor noi tehnici de colorare, invata si tu cum sa-ti vopsesti parul in functie de forma fetei.

In cazul in care te temi de transformari radicale, prima tehnica pe care sa o ai in vedere este bronde. Evident, recomandarea noastra ferma este sa apelezi la serviciile unui profesionist in acest sens.

De ce bronde? Pentru ca, spun hairstylistii, se poate adapta oricarei forme a fetei. Diferenta este facuta de cat pronuntate sunt tonurile obtinute prin vopsire. Tonurile inchise si cele deschise combinate creeaza umbre si profunzime in anumite zone ale fetei, putand astfel sa modifice subtil fizionomia si chiar sa iti puna in evidenta atuurile. Cu alte cuvinte, aceasta tehnica de vopsire seamana foarte mult cu acea “contouring” din make-up, procedeul prin care poti face un chip plinut sa para mai slab.

Prin urmare, contouring-ul prin culoare, aplicabil si in cazul parului, poate da rezultate uimitoare, spune Marc Trinder, art team director al saloanelor Charles Worthington. Tot el ofera solutii concrete pentru cum sa-ti vopsesti parul in functie de forma fetei.

In primul rand, ar trebui sa stii ca exista cinci tipuri de forme ale fetei: rotunda, ovala, patrata, in forma de inima si triunghiulara sau lunguiata. Asa ca, indiferent in care dintre aceste cinci categorii te incadrezi, asculta sfatul specialistului:

Cum iti vopesti parul in functie de forma fetei – ovala, rotunda sau lunguiata

Fata ovala nu este doar una dintre acele forme ale chipului care se potriveste la cele mai multe tipuri de culori ale parului, dar si cea mai dorita de haistylisti.

Din fericire, daca esti beneficiara unui chip oval, nu ai mare nevoie de contouring, ci iti poti imbunatati culoarea parului un pic de boost de stralucire, cu ajutorul tratamentelor de intretinere care creeaza iluzia unei texturi mai compacte. Kylie Minogue este exemplul clasic de fata ovala perfecta.

Kylie Minogue cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei

              Kylie Minogue – cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei

Persoanele cu fata rotunda isi doresc, adesea, sa aiba un aer tineresc si plin de prospetime. Asa ca, daca faci parte din randul celor cu fata rotunda si iti doresti sa capeti mai multa stralucire cu ajutorul culorii parului, roaga-l pe hairstylistul tau sa defineasca prin culoare linia obrajilor, folosind alternante contrastante de nuante inchise si deschise.

Pentru a trasnforma un chip rotund intr-unul oval, poti sa “aplici tonuri mai deschise de vopsea in jurul liniei parului – de la o ureche la cealalta – pentru a prelungi trasaturile si a adauga luminozitate fetei”, spune Marc. In continuare, tonurile mai inchise vor fi aplicate pe par, spre ceafa si la varfuri, tot in partea din spate, mai explica acesta.

Un astfel de stil care o avantajeaza a adoptat cu succes Drew Barrymore.

Drew Barrymore cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei

In cazul fetelor lunguiete, cheie sta in tonurile mai profunde care trebuie aplicate la radacina, de-a lungul cararii si care vor fuziona cu nuantele mai deschise aplicate in zona tamplelor si la varfuri. Aceasta tehnica va crea iluzia unei sculptari a fetei care astfel va deveni mai slaba si cu trasaturi mai “ordonate”. spune Marc.

Efectul wow in acest caz poate fi observat la Sarah Jessica-Parker.

Sarah Jessica-Parker cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei

Cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei – patrata sau inima

Pentru a “imblanzi” trasaturile unei fete patrate, este nevoie ca “varfurile sa fie vopsite multitonuri deschise si inchise, acelasi mix fiind aplicat si in toate cele patru colturi ale fetei – la baza obrajilor si de-a lungul tamplelor. “Aceasta creeaza armonie chiar si in cazul celor mai dure figuri”, spune Marc Trinder.

Un bun exemplu este Angelina Jolie care, cu ajutorul parului si-a mai imblanzit trasaturile robuste.

Angelina Jolie cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei

In cazul fetelor in forma de inima, “problema” se afla in zona tamplelor. Acolo, de altfel, trebuie insistat cu tonurile mai deschise.

“Prin amestecul de tonuri deschise in zona tamplelor si a urechilor cu tonuri mai inchise la radacina, poti crea imediat iluzia unei fete ovale”, subliniaza Marc Trinder.

Vedeta cu fata perfecta in forma de inima este considerata Scarlet Johansson. In cazul ei, hairstylistul a optat pentru tonuri mai inchise la radacina parului si mai deschise catre varfuri, reusind sa ii schimbe fizionomia.

Dupa ce ai aflat cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei, iata si cateva produse inovative de ingrijire a parului.

Scarlet Johansson

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver