Cosmeticele bio

Piata produselor cosmetice este din ce in ce mai aglomerata. Cosmeticele bio incep sa castige si ele tot mai mult teren. Insa, nu toate sunt asa cum ar trebui sa fie din punct de vedere calitativ. Acesta fiind, de altfel, unul dintre motivele care face ca alegerea unor astfel de cosmetice sa fie una destul de dificila.

Produsele bio reprezinta o optiune foarte buna, insa este important sa stim cum recunoastem ce este de calitate si ce nu.

Cum sa te feresti de cosmeticele bio false

In primul rand, ar trebui sa stii ca produsele cosmetice bio trebuie sa fie certificate de catre un organism autorizat care isi desfasoara activitatea in conformitate cu normele europene. „Cateva din aceste organisme sunt ICEA din Italia, Soil Association din UK, Ecocert din Franta. Sigla “certificat organic” trebuie sa fie prezenta pe ambalajul produsului cosmetic, urmat de logo-ul organismului certificator”, explica Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania. Acest lucru inseamna ca toate ingredientele din componenta produsului cosmetic au fost certificate de catre organismul abilitat cu aceasta functie.

De asemenea, este foarte important sa fii atenta la termenul de valabilitate al produsului cosmetic. Un produs bio cosmetic are, de obicei, un termen de valabilitate de maximum 6 luni. Perioada relativ scurta de valabilitate se datoreaza faptului ca aceste cosmetice sunt conservate cu ajutorul unor ingrediente de origine vegetala. Acesta este si motivul pentru care, pentru cosmeticele bio condiţiile de pastrare şi utilizare ar trebui respectate cu rigurozitate.

Un produs cosmetic bio certificat va avea intotdeauna urmatoarele mentiuni: fara coloranti, fara parfumuri de sinteza, fara PEG sau PPG, fara parabeni, fara silicon, fara parafina, fara OMG (organisme modificate genetic) si nu este testat pe animale.

In plus, avertizeaza specialistul, pentru a raspunde reglementarilor in vigoare, un produs bio trebuie sa aiba un miros agreabil. In cazul produselor bio nu se folosesc parfumuri sintetice. Parfumul discret este dat de uleiurile esentiale care sunt prezente in aceste produse cosmetice pentru beneficiile pe care le au asupra pielii.

In cazul unui produs organic, ambalajul produsului trebuie sa indice:

  • utilizarea resurselor regenerabile;
  • utilizarea metodelor naturale ale mediului pentru combaterea daunatorilor si a bolilor;
  • lipsa iradierilor sau a organismelor modificate genetic;
  • lipsa utilizarii substantelor chimice artificiale (fertilizatori, pesticide, aditivi alimentari, hormoni de crestere);
  • absenta tratarii chimice a solului.

Iata cateva cosmetice bio care fac bine oricarui tip de piele.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver