frumusetea femeii

Cand un barbat ii spune unei femei ca este atragatoare, nu se refera la sanii ei rotunzi, la posteriorul bombat sau la picioarele lungi si tonifiate. Oamenii de stiinta francezi au descoperit ca frumusetea femeii este data de simplitatea trasaturilor fetei.

Cu cat un barbat poate sa retina mai usor fizionomia fetei unei femei, cu atat el va crede despre ea ca este atragatoare. Expertii francezi condusi de Julien Renoult, de la Centrul National de Cercetari Stiintifice din Paris, au descoperit ca, pentru barbati, frumusetea femeii ar putea fi influentata de simplitate.

Adica fata unei personae de sex feminin trebuie sa aiba cat mai multe informatii de retinut si de transmis creierului unui barbat. Asta inseamna o fata lipsita de riduri si acnee, fara defecte din nastere, care este cat de cat simetrica, de o culoare naturala, nu neaparatc maslinie, palida sau excesiv de bronzata si cu textura fina.

Frumusetea femeii nu este data de machiaj si bijuterii

O tinuta studiata, potrivita cu silueta, un machiaj care pune in evidenta atuurile fetei si bijuterii spectaculoase, menite sa incadreze perfect frumusetea femeii, toate la un loc nu cantaresc in capul unui barbat mai mult decat conteaza chipul placut ochiului, cu care se poate mandri femeia la prima ora a diminetii. Cel putin asta reiese din studiile facute de cercetatori pe aceasta tema. Este vorba despre doua proiecte ale caror concluzii si rezultate vor fi publicate in jurnalul online Royal Society Open Science, scrie medicaldaily.com.

Cum s-a aflat ce e in mintea barbatilor cand definesc frumusetea femeii

Timp de un an, intre 2010 si 2011, oamenii de stiinta au strans mai multe fotografii folosite in clipuri publicitare si reclame pe retelele de socializare in care apar nu mai putin de 168 de femei, cu varste intre 18 si 26 de ani. Fetele lor au fost editate, astfel incat toate sa aiba capul de aceeasi dimensiune, iar pentru fundal a fost aleasa culoarea negru, pentru a fi detectate mai usor trasaturile faciale. Parul si gatul le-au fost mult estompate. Apoi expertii au solicitat unui numar de 169 de barbati sa evalueze fotografiile de la 0 la 20, unde 20 a fost punctajul maxim pentru atractivitate.

Pentru al doilea experiment, expertii au creat un program pe computer in urma caruia alti 156 de barbati au vizionat perechi de fotografii cu fete feminine, afisate in mod aleatoriu. Dintre cele doua, participantilor la studiu li s-a cerut sa decida care fizionomie este mai atragatoare.

In urma experimentelor, s-a ajuns la concluzia ca barbatii prefera simplitatea, pentru ca o pot procesa mai usor. „O fata simpla este codificata mai eficient in creier, pentru acest lucru fiind necesari doar cativa neuroni”, spune coordonatorul studiului.

In caz ca nu le aplici deja, iti recomand si aceste trucuri de frumusete de la japoneze cu tenul delicat si tanar.

Foto: Guliver