Este foarte important sa stim care sunt ingredientele toxice din produsele de infrumusetare si mai ales de ce trebuie sa le evitam. In timp, acestea pot dauna pielii, conducand la aparitia iritatiilor sau a alergiilor.

Exista pe piata din lume si implicit pe cea din Romania zeci de mii de produse cosmetice. De le cele ieftine pana la cele de lux, de la cele naturale pana la cele incarcate de parabeni, toate se gasesc pe rafturile magazinelor.

Cand iti doresti sa cumperi un produs, indiferent ca esti hotarata sau nu, este important sa citesti cu atentie eticheta. Ai grija la ingredientele prezente pe ambalaj pentru a evita iritatiile tenului, dermatite sau alergii.

ingredientele toxice din produsele de infrumusetare

Popsugar a realizat o lista, cu ingredientele toxice din produsele de infrumusetare si de c ear trebui sa le evitam:

Parabenii

Printre ingredientele toxice din produsele de infrumusetare sunt parabenii. „ Parabeni” nu este un termen nou printre femei. Toate tipurile de produse atat de ingrijire a pielii, de machiaj, cat si de curatare si ingrijire a casei contin parabeni. Dupa cum spuneam, oamenii sunt familiarizati cu notiunea de „parabeni” sau cu etichelete „paraben free” ale produselor.

Ce sunt parabenii? Ei bine, parabenii sunt conservati ce ajuta la pastrarea produselor intacte, previn mucegaiul si mentin formula proaspata timp de 2 pana la 5 ani.

Fenoxietanolul

Fenoxietanolul este mai putin cunoscut decat parabenii, dar are acelesi proprietati: conservarea! Fenoxietanolul este unul dintre ingredientele toxice din produsele de infrumusetare intalnite in cremele, sapunurile sau gelurile de curatare pe a caror eticheta este inscriptionat „paraben – free”. Substanta este restrictionata in Uniunea Europeana.

Potentialele reactii adverse in utilizarea produselor pe baza de fenoxietanol sunt alergiile si efecte asupra sistemului nervos.

Hidrochinona

Este unul dintre ingredientele toxice din produsele de infrumusetare cu efecte nocive. Hidrochinona este o substanta ce se intalneste in produsele de albire. Substanta slabeste pielea, poate conduce la cancer, iritarea tractului respirator. In U.E. este o substanta interzisa si restrictionata in S.U.A. si Canada.