tendinte de make-up pentru primavara/vara 2016

Multasteptatele tendinte de make-up pentru acest sezon sunt de o simplitate fascinanta: atat literal, cat si-n termeni conceptuali. Iar noi ne-am ales 3 dintre favorite dupa ce am participat la un eveniment MAC, unde ne-au fost prezentate toate trendurile.

Make-up artistii fie fac o declaratie decisiva care impinge un element la extrem, fie adopta un look aproape natural, care este o alegere la fel de curajoasa pentru primavara/vara 2016.

“Fie alegi ceva ce aproape invizibil, fie mergi pe ceva puternic” rezuma make-up artistul Tom Pecheux, cele doua directii ale acestui sezon.

Extremitatea acestor doua tendinte de make-up sunt de fapt expresia unei rebeliuni impotriva unei frumuseti generice. “Este vorba despre respingerea ideii ca frumusetea poate fii o “reteta”, spune Terry Barber, un alt make-up artist faimos. Make-up artistii exploreaza noi modalitati de a aduce in fata frumusetea naturala si propun o imbratisare a frumusetii reale, care poate presupune pentru anumite femei si accentuarea puternica a unei anumite trasaturi.

Tendinte de make-up 2016: culorile acvatice, mai IN ca niciodata

Machiajul pentru colectia de primavara/vara Missoni
Machiajul pentru colectia de primavara/vara Missoni

Albastrul Klein si “rudele” sale cromatice din familia marina sunt culorile preferate in acest sezon pentru machiajul ochilor. Aceste nuante intense sunt temperate printr-o aplicare naiva, ce ofera ochilor un twist urban care duce cu gandul la un graffiti.

Rujuri in nuante puternice

Machiajul pentru colectia de primavara/vara 2016 Oscar de la Renta
Machiajul pentru colectia de primavara/vara 2016 Oscar de la Renta

Un ruj intr-o culoare vibranta (purtat cu un machiaj aproape invizibil) este o declaratie dincolo de tendintele de sezon. Ce actualizeaza in acest sezon buzele rosii? Rujul este aplicat acum cu mai multa relaxare, tinereste, fara a se incerca un aspect impecabil, glamour.

“Buzele rosii sunt in sfarsit un accesoriu democratic de frumusete; toate femeile pot sa poarte un astfel de ruj dupa cum doresc”, spune Lyne Desnoyers. “Ele sunt impinse la maxim in acest sezon – in termeni de culoare si textura (fie foarte stralucitoare, fie perfect mate), dar restul fetei nu e aproape deloc machiat, asa ca aspectul intregului look este unul casual.”

Gene false asezate teatral

Machiajul pentru colectia de primavara/vara2016 a brandului italienesc Marni
Machiajul pentru colectia de primavara/vara2016 a brandului italienesc Marni

“O papusa frumoasa, un pic distorsionata” este modul in care make-up artistul Lucia Pieroni descrie tendinta de aplicare a genelor false in acest sezon. “Mascara si genele false sunt acum folosite intr-un mod ornamental, pentru a da ochilor un aspect edgy, care este plin de atitudine. Aceasta tendinta spune o poveste despre cine este femeia care o poarta si ce a facut ea”, explica si make-up artistul Gordon Espinet.

Citeste si: “Beauty preview: cele mai cool coafuri in 2016”!

Foto: PR