Poti obtine o epilare cu ceara perfecta daca exersezi putin

Intentionezi sa renunti la aparatul de epilat si sa uiti pentru totdeauna de bic si de crema care te ajuta sa indepartezi parul de prisos de pe corp? Poti obtine o epilare cu ceara perfecta si acasa, cu conditia sa faci cateva incercari inainte. Cu rabdare si tehnica imbunatatita pe parcurs, se poate sa ai rezultate ca la salon.

Nu este o treaba usoara, mai ales daca vrei sa incerci de una singura aceasta metoda de epilare cu ceara. Fie ca folosesti ceara de unica folosinta, sub forma de benzi, fie ca folosesti ceara traditionala, incalzita, amana operatiunea daca pe zona care urmeaza a fi epilata exista eruptii su iritatii.

Evista sa pui ceara direct pe alunite sau negi. Ca sa nu se rupa in timpul epilarii, le poti acoperi cu bucati mici de leucoplast. In plus, daca nu ai rezistenta mare la durere, e bine sa nu te epilezi cu o saptamana inaintea ciclului menstrual, pentru ca atunci pielea este mai sensibila.

Lungimea firului de par, peste 1 cm

Ca sa efectuezi o epilare cu ceara in cele mai bune conditii, trebuie sa astepti ca firele de par sa creasca suficient. Lungimea ideala este de cel putin un centimetru, mai precis se situeaza intre 1,3 centimetri si 2 centimetri.

Altfel, daca parul este scurt si des, procedura este una chinuitoare si inutila. Ceara nu va putea sa apuce firul de par scurt. Pe de alta parte, daca trece prea mult timp de la ultima epilare, exista riscul ca ceara sa rupa firul de par in doua si nicidecum sa-l scoata cu tot cu radacina.

Exfoliaza pielea inainte de epilare cu ceara

Pentru reusita epilarii, este necesara o pregatire temeinica a pielii. Iti va fi mult mai usor sa executi procedura daca foliculii sunt moi, pentru ca acestia vor putea elibera firele de par fara mult efort.

Pentru asta, inainte de epilare, trebuie sa exfoliezi pielea si apoi sa aplici un strat de crema hidratanta, ca sa se inmoaie foliculii.

In timpul exfolierii, celulele moarte si resturile de impuritati de pe piele vor fi indepartate, porii se vor deschide si vor scoate la suprafata si firele de par crescute sub piele.

Dupa menstruatie rezisti mai bine la durere

Inainte de epilarea acasa ori la salonul ce ingrijire corporala, e bine sa iei in calcul si in ce perioada a lunii te afli. Ideal ar fi sa te epilezi la o saptamana dupa ciclul menstrual, pentru ca in aceasta perioada corpul face fata mai usor unui grad de rezistenta la durere crescut.

In schimb, daca trebuie sa te epilezi cu o saptamana inainte de menstruatie, asteapta-te sa fie un proces mai dureros.

Medicamentele pot sensibiliza pielea

Unele medicamente pot provoca sensibilitate, asa ca daca urmezi tratamente cu antibiotice, de exemplu, e posibil ca in momentul cand te epilezi cu ceara sa simti mai puternic senzatia neplacuta de smulgere a firelor de par.

De asemenea, medicamentele cu retinol au acelasi efect de intensificare a sensibilitatii pielii. E bine sa te epilezi dupa ce inchei tratamentele cu aceste tipuri de pastile.

Te intereseaza cea mai rapida metoda de epilare?

Foto: Guliver