demisia de la munca femeie

Sa-ti dai demisia de la munca este un lucru infricosator pentru multi, dar adeseori necesar. A venit momentul sa fii sincera cu tine si sa nu te mai minti cu aceste ganduri!

De frica, sau pur si simplu din comoditate ne place sa ne spunem ca lucrurile vor sta mai bine la jobul actual si nu luam in calcul sa ne dam demisia de la munca. Tot asa cum credem ca anumite defecte ale un iubit imperfect vor disparea in timp. Insa de fapt, in majoritatea cazurilor, joburile, la fel ca oamenii nu prea se schimba. Exista doar sansa sa te obisnuiesti cu acea situatie.

Desi nu e nici pe departe postul visat si poate nici macar domeniul frica de a ne da demisia de la munca ne face sa ne alinam cu urmatoarele ganduri:

Demisia de la munca: ce-ti spui ca sa nu pui punct

1. Nu e chiar asa de rau

Poate ca nu e sau poate ca doar incerci sa te convingi ca asa e tocmai pentru a evita sa iti dai demisia de la munca. Cand a fost ultima data cand ai primit o marire de salariu sau o promovare? Cand a fost ultima data seful tau te-a felicitat pentru rezultatele tale fara sa-ti dea un nou set de sarcini de dus la bun sfarsit?

Timpul pierdut in trafic poate fi petrecut cu familia ta

2. O crestere salariala va veni la momentul potrivit

Putin probabil. In cel mai bun caz, un angajat normal poate primi anual o marire intre 2.9-4%. Dupa ce incluzi inflatia si cresterea costurilor de trai, vei realiza ca nici macar nu ai primit cu adevarat o marire de salariu. Ai noroc doar ca poti duce acelasi stil de viata fara sa faci si mai multe economii.

3. Munca mea grea va fi rasplatita in cele din urma

Poate ca va fi, dar poate ca nu va fi. A fost rasplatita in trecut? Daca da, pe ce criterii? Ce sisteme sunt utilizate pentru a determina ca a dat roade? Ai primit o marire de salariu, o promovare sau cel putin o pozitie similara intr-un departament mai bun?

Demisia de la munca

4. Voi primi in cele din urma promovarea pentru ca o merit

Aceasta afirmatie se bazeaza pe o eroare pe care o facem noi toti. Nimeni nu merita nimic de fapt. Singurul mod in care vei avansa in domeniul tau este daca-ti vei dovedi in permanenta valoarea. Nimanui nu ii pasa cati ani ai lucrat pentru companie si nu-i pasa in ce conditii lucrezi. Tuturor le pasa strict de rezultate.

5. Drumul de o ora pana la munca nu este asa de rau

Iti petreci in trafic extrem de mult timp pana la locul de munca si intorcandu-te de la job. Acest timp ar putea fi mai bine utilizat facand diverse treburi casnice sau petrecandu-l pur si simplu cu familia ta. Motivul pentru care oamenii se trezesc in aceste situatii se datoreaza faptului ca sunt fortati sa aleaga rapid un loc de munca ca sa-si pastreze o sursa de venit. Multi nu-si permit luxul de a-si da demisia de la munca doar pentru ca e-n afara orasului. Ideal ar fi sa-ti construiesti un brand personal care atrage mai multe oportunitati de angajare. Astfel vei putea sa-ti alegi si biroul cu adresa cea mai apropiata de casa ta.

Foto: Thinkstock