Meghan Markle

Fosta actrita este cu un pas mai aproape de a face parte in mod oficial din Familia Regala Britanica, scrie People.com. Ca sa devina sotia Printului Harry in luna mai, Meghan Markle s-a convertit in biserica St George’s Chapel, din incinta Castelului Windsor.

Viitoarea mireasa a fost botezata intr-o ceremonie secreta marti si l-a avut alaturi pe logodnicul ei, Printul Harry. A fost dorinta Reginei Elisabeta ca Meghan Markle sa isi schimbe religia, mai ales ca suverana este Capul Bisericii Anglicane. Prin urmare, Regina nu are voie sa se converteasca la o alta religie, chiar daca ar fi vorba tot de una crestina, pentru ca si-ar pierde titlul. Mai mult decat atat, ea privita ca un model de britanici, asa ca este important ca cei din Familia Regala sa aiba aceasta religie.

Kate si William nu au ajuns la ceremonie

Botezul lui Meghan Markle ar fi durat, potrivit unor surse din apropierea Familiei Regale, mai putin o ora si printre cei care au oficiat sacramentul s-a aflat si Arhiepiscopul de Canterbury. Printul Charles si Camilla, Ducesa de Cornwall, au fost prezenti la acest eveniment important din viata lui Meghan, dar Ducii de Cambridge si Regina Elisabeta a II-a nu au fost vazuti la biserica. Desi presa internationala scria ca parintii lui Meghan ii vor fi aproape fostei actrite cand se converteste, nu se stie daca cei doi au ajuns la aceasta ceremonie.

Fosta actrita a fost botezata cu apa sfanta adusa din raul Iordan, care i-a fost turnata in cap, si s-au folosit obiecte din argint, care poarta sigiliul regal, in timpul ceremoniei: pocal, cristelnita.

Meghan Markle a mai fost casatorita, dar nu a renuntat la religia sa atunci

Meghan Markle a avut, dupa cum este traditia, si doi nasi. Fost actrita, care a declarat de mai multe ori in public ca nu este o persoana religioasa, a urmat cursurile unui liceu catolic, in Los Angeles, iar mama ei este protestanta si tatal ei de religie episcopaliana. Meghan a renuntat la religia episcopaliana, care e, de fapt, aripa americana a anglicanismului, si a acceptat sa respecte traditiile si obiceiurile din Biserica Angliei.

Prima casatorie a viitoarei ducese a fost o ceremonie evreiasca, dar ea nu s-a convertit.

Mai e putin pana la nunta, asa ca viitoarea Ducesa inca are multe detalii de pus la punct. Pe langa organizarea evenimentului, ea trebuie sa mai primeasca cetatenie britanica.

Acum, ca ai aflat ca Meghan Markle s-a convertit, te poate interesa si: Nunta regala britanica: ce surprize pregatesc Printul Harry si Meghan.

Foto: Guliver