Celuloza este cel mai des folosit aditiv in alimentele procesate. El a fost descoperit, recent, in mai multe sortimente de parmezan, dar si in alte branzeturi. De aceea, Dr. Oz vine cu o serie de sfaturi si te invata cum sa cumperi branza.

FDA, autoritatea americana de reglementare in domeniul alimentelor si medicamentelor, spune ca in cantitati mici, celuloza in alimente nu prezinta un pericol pentru organism. Cu toate acestea, s-a demonstrat ca, in cazul in care este consumata in mod regulat, celuloza scade din cantitatea nutritionala a alimentului si are un efect laxativ crescut.

Asa ca fii atenta cand cumperi branzeturi si tine cont de acest ghid despre cum sa cumperi branza oferit de Dr. Oz. Vei invata sa te feresti de produsele vandute de impostori.

La ce sa fii atenta cand cumperi branza

Evita branza cu ambalaj resigilabil

Modul in care este ambalat un produs isi pune amprenta asupra calitatii lui. Asa ca orice este ambalat in cutii de plastic resigilabile sau cu capac ar trebui sa iti ridice niste semne de intrebare. Cel mai probabil, spune Dr Oz, producatorul compenseaza costurile ridicate de ambalare cu o calitate slaba a produsului.

Parmigiano-Reggiano

Potrivit lui Dr Oz, aceasta ar fi branza de care sa fii sigura ca nu are in compozitie celuloza. “Acest tip de branza trebuie sa contina – conform legii – doar lapte (provenit din Parma / Reggio, Italia), sare si o enzima obtinuta natural, care se numeste “rennet”. Deci, nu este niciun pic de celuloza in aceasta branza”, sustine el.

De asemenea, si Pecorino – Romano – care este preparata intr-un mod asemanator cu Parmigiano-Reggiano – este considerata o branza sigura, fara aditivi.

Produsele de branza

FDA a mai dat o norma in ceea ce priveste branzeturile. Aceasta prevede sa fie numite “branza” sau “branzeturi” toate acele produse care au ca ingredient de baza branza pura, facuta din cheag si lapte integral. Potrivit acelorasi reglementari, toate alimentele care nu au specificat pe eticheta “100% branza”, sa fie etichetate cu “produs cu branza” sau “aliment care contine branza”.

Simte branza!

Dr Oz mai spune ca, atunci cand cumperi branza, trebuie sa fii foarte atenta la aroma, aspect si gust. Acestea sunt cele trei criterii esentiale pe care trebuie sa le iei in seama atunci cand cumperi branza.

In primul rand, ai grija la aroma: sa nu fie mirosuri ciudate, intepatoare pe care sa le emane branza. Apoi, ai grija ca branza sa aiba un aspect proaspat – sa nu aiba crapaturi, sa nu fie decolorata si nici ingalbenita la suprafata sau nefiresc de moale la interior si nici sa nu aiba urme de mucegai – cu conditia sa fie braza cu mucegai. In cele din urma, roaga vanzatorul sa te lase sa gusti putin inainte de a comanda. Asa te poti asigura chiar tu ca este o branza proaspata.

Dupa ce ai cumparat cea mai buna branza, iata si cea mai buna reteta de cheesecake cu branza cottage.

Daca vrei sa descoperi si mai multe retete si ponturi de nutritie, afla ca Dr. Oz vine in Romania pe 25 mai. Il poti intalni la Sala Palatului, iar biletele le poti cumpara deAICI.

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!