Exercitii de 10 minute pe care le poti face oriunde.

In loc sa te plangi ca nu ai timp sa faci sport, mai bine cauti alternative care se potrivesc cu programul tau! De exemplu, poti sa faci exercitii de 10 minute bazate pe sarituri care sunt eficiente si pot fi facute oriunde!

Sariturile nu numai ca ard multe calorii in timp scurt, dar sunt o solutie la indemana oricand si oriunde, potrivit Mindbodygreen.com. In plus, exista exercitii de 10 minute bazate pe sarituri care nu presupun un echipament de sport special. Le poti face in parc, la sala sau chiar in apartament, atat timp cat nu se plang vecinii!

5 exercitii de 10 minute bazate pe sarituri

1 Sarituri-fandare

Daca esti in cautarea unui tip de exercitiu care sa iti solicite fiecare muschi din corp, fa exercitii de 10 minute pe zi care sa combine sariturile cu fandarile. Porneste din pozitia de fandare, cu un picior in fata, iar celalalt cu genunchiul aproape atingand podeaua. Sari si, in timpul sariturii, schimba picioarele intre ele. Apoi sprijina-te pe palme, du amandoua picioarele in spate si fa o flotare. Revino in pozitia de fandare, sari din nou si continua.

Acest tip de exercitiu iti solicita atat partea inferioara, cat si pe cea superioara a corpului, facand sa creasca bataile inimii.

2 Sarituri din pozitie ghemuit

Stai ghemuita, cu picioarele departate usor, dar mai mult decat latimea umerilor. Tine mainile flexate si unite in fata. Sari cat poti de sus, apoi aterizeaza pe acelasi loc, dar cu picioarele apropiate, tot in pozitie ghemuit. Continua sariturile din pozitie ghemuit apropiat in ghemuit departat si tot asa.

Aceste exercitii de 10 minute tintesc partea de jos a corpului si te vor lasa fara aer in scurt timp.

3 Sarituri din flotare

Porneste aceste exercitii de 10 minute din pozitia de flotare, cu mainile putin mai departate decat nivelul umerilor. Sari cu picioarele cat poti de sus si aterizeaza cu ele in ghemuit. Apoi sari din nou si revino la pozitia initiala. Fa exercitiile din ce in ce mai repede. Pare un exercitiu simplu, dar o sa iti faca muschii bratelor sa arda.

4 Sarituri in inaltime

Sariturile in inaltime o sa-ti accelereze bataile inimii. Stai ridicata, cu picioarele departate la nivelul umerilor, apoi sari cat de sus poti, incercand sa iti atingi pieptul cu genunchii. Aterizeaza in aceeasi pozitie si repeta, cat de repede poti. Incearca sa nu faci pauze intre sarituri.

5 Sarituri in lungime

Sariturile in lungime iti solicita picioarele si iti fac inima sa pompeze rapid. Stai in picioare, departat la nivelul soldurilor. Indoaie-ti genunchii si sari exploziv cat de in fata poti. Aterizeaza pe ambele picioare si continua sariturile in lungime. Aceste exercitii de 10 minute se pot face in parc sau la sala, dar si acasa, daca spatiul iti permite!

FOTO: Guliver

Citeste si: Saritul cu coarda. De ce e bine sa-l practici cat mai des.