Greseli pe care le poti face dupa sex. Iti pot pune sanatatea in pericol!

Viata sexuala este foarte importanta, te ajuta sa iti mentii sanatatea fizica si psihica, iar sexul de calitate iti ofera o stare buna. Cu toate acestea, exista cateva greseli pe care le poti face dupa sex si care iti pot pune in pericol sanatatea, scrie bustle.com.

Indiferent daca ai o relatie stabila si ai parte de sex frecvent sau te bucuri de sex ocazional, este important sa tii cont de aceste greseli pe care le poti face dupa sex si sa incerci sa le eviti.

Greseli pe care le poti face dupa sex

1. Nu mergi la toaleta dupa ce ai avut contact sexual

Sa mergi la toaleta dupa ce ai avut contact sexual te ajuta sa previi apariatia unei infectii urinare. Medicii sunt de parere ca nu este o regula sa faci acest lucru imediat dupa ce ai facut sex, insa este important sa ai in vedere ca este important sa urinezi la scurt timp dupa ce ai avut contact sexual. In plus, acest obicei te ajuta sa elimini anumite bacterii care pot cauza o infectie urinara. Potrivit medicilor, femeilor sunt mai predispuse la infectii urinare decat barbatii, asa ca este bine sa fii precauta.

2. Nu faci dus dupa ce ai avut contact sexual

Dupa ce ai avut contact sexual, chiar daca ai mers la toaleta, este important sa faci dus si sa te speli bine in zona genitala. Este un obicei care te ajuta sa inlaturi bacteriile si sa previi aparitia infectiilor. Potrivit medicilor, exista un risc destul de mare sa dezvolti anumite infectii dupa sex, asa ca este important sa iti pui sanatatea pe primul loc. Totodata, este foarte important sa faci dus si dupa ce ai folosit lubrifiant sau daca ai facut sex neprotejat.

3. Nu te asiguri ca nu ai o sarcina nedorita

Chiar daca ai facut sex protejat, exista riscul sa te trezesti cu o sarcina nedorita. Desi prezervativele sunt eficiente in proportie de 98%, exista riscul ca acestea sa se rupa in timpul actului sexual. In plus, exista riscul sa te confrunti si cu anumite boli cu transmitere sexuala, asa ca este important sa mergi anual la ginecolog sau sa iti faci un test de sarcina atunci cand consideri ca ai motive de ingrijorare.

4. Esti prea extenuata, dar vrei sa te bucuri in continuare de sex

Sa faci sex atunci cand esti prea extenuata sau nu te simti in stare poate fi destul de dureros si te poti trezi cu anumite leziuni, asa ca este important sa nu te fortezi. Chiar daca vrei sa te bucuri in continuare de sex, este bine sa ai contact sexual atunci cand te simti pe deplin pregatita.

5. Nu acorzi atentie sanatatii tale

Bolile cu transmitere sexuala sunt destul de frecvente, asa ca este important sa te testezi anual si sa fii atenta la toate acele semne care indica o posibila infectie.

6. Nu dezinfectezi jucariile sexuale

Foarte multe femei obisnuiesc sa apeleze si la jucarii sexuale pentru mai multa placere, insa medicii recomanda ca acestea sa fie dezinfectate dupa fiecare utilizare. Exista un risc destul de mare sa dezvolti infectii, asa ca este important sa fii precauta.

Daca ai gasit util articolul despre greseli pe care le poti face dupa sex, iata si un articol despre bolile cu transmitere sexuala!

Foto: Guliver