homeopatie-tratament

Ne aflam in perioada de varf a racelilor si gripei si, din pacate, in aceasta perioada se fac cele mai multe greseli de tratament, mai ales in cazul copiilor si varstnicilor, erori care, de cele mai multe ori determina agravarea starii de sanatate.

Pasul imediat urmator aparitiilor unor simptome, chiar si usoare, ar fi consultarea unui specialist: medicul sau farmacistul dumneavoastra.

Ce este rinita si cum o tratam?

Rinita este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale de origine infectioasa sau alergica, popular fiind cunoscuta ca si coriza sau guturai. Cuvantul isi are originile in limba franceza, „rhinite”. Banala rinită acuta este o inflamatie acuta de tip cataral a mucoasei nazale. Agentii etiologici sunt de natură virala.

Transmiterea acestui virus se face prin contact direct si aerogen: infectia ramane localizata in mucoasa naso-faringiana si prin multiplicarile virale se produc distrugeri celulare care favorizeaza suprainfectia bacteriana.

Stiati ca 15.000.000 este numarul de consultatii medicale anuale aferente unei raceli? Si ca, in medie, copiii de la 6 luni pana la 7 ani sunt afectati de 6-8 rinite sau raceli pe an?

In fapt, copii sunt cei mai predispusi la acest tip de afectiune. In Italia, de exemplu, 68% dintre medicii pediatri integrează homeopatia in practica lor de zi cu zi pentru a aborda boli respiratorii, foarte frecvente la copii, mai ales in sezonul rece.

Factorii predispozanti pentru guturai sau rinita acuta sunt: frigul, poluarea atmosferica, expunerea in medii aglomerate, obstructia nazala, oboseala fizica si psihica, alcoolismul, tabagismul sau malnutritia. Aceasta debuteaza cu indispozitie, senzatie de frig, oboseala, cefalee, anorexie, uscaciunea foselor si epifaringelui, prurit nazal, stranut, obstructie nazala. Ulterior apar rinoreea seroasa, lacrimare, uneori hipoacuzie si epistaxis (sangerarea nazala). In perioada de stare apare rinoreea mucopurulenta si obiectiv se constata congestia si hipertrofia mucoasei nazale cu prezenta de secretii abundente pe planseul foselor nazale.

Evolutia este de obicei spre vindecare in 9 – 12 zile.
Atat in cazul adultilor cat si in ceea ce priveste copii, rar pot aparea complicatii auriculare, sinuzale, oculare (conjunctivite), faringiene, traheobronsice.

Dar care sunt patologiile frecvente in cazul copiilor? Cazuri, exemple concrete unde se administreaza tratament homepatic in practica? Medicul specialist ORL, Sorin Dan Cadar raspunde: „In pediatrie, cazuistica cea mai frecventa, Homeopatia este o metoda terapeutica de prim rang, iar afectiunile tractului respirator sunt cele mai des intalnite.”

Afectiunile tractului respirator: aici vorbim mai ales de rinite, rinoadenoidite, faringite, otite, amigdalite, traheite, traheo-bronsite, bronsite, pneumonii si, dupa 6 ani de sinuzite. Adica, intr-un limbaj uzual: nas infundat, mucozitati in nas si in gat, usturimi sau dureri de gat, durere de urechi, tuse, febra, etc. Adevarul este ca orice afectare a aparatului respirator incepe cu rinita. Daca nu se intervine la timp rinita se complica si da nastere la celelalte afectiuni “in jos si in lateral”. Daca se intervine la timp, tratamentul homeopatic este de cele mai multe ori singurul tratament necesar si suficient pentru vindecare si stoparea complicatiilor descendente si laterale. Oricum, in patologia otica, tratamentul homeopatic este mult mai eficient si “curat”.

Homeopatia este o solutie pentru a ne ajuta sa ne vindecam

Expresie a unei reactii de aparare naturala a organismului pentru a prinde un virus care ne invadeaza corpul prin mucoasa nazala , homeopatia va poate insoti in diferitele etape ale racelii. Impotriva nasului care curge, nasului infundat si febrei, puteti recurge la un tratament, cum ar fi medicamentele homeopatice. La primele simptome, discutati cu doctorul sau farmacistul dumneavoastra care va va sfatui care tratament homeopatic poate fi potrivit pentru simptomele dumneavoastra.

Medicul poate prescrie, de asemenea, un tratament pentru a reduce urmarile oricarei forme de rinita. Tratamentul homeopatic in aceste afectiuni prezinta o eficacitate demonstrata de studii clinice, nu sunt inregistrate efecte secundare si nu interactioneaza cu alte medicamente, nu provoacă somnolenta si nu provoaca uscarea mucoasei bucale.

Sanatatea copiilor se afla mereu in centrul preocuparilor parintilor, dar in timpul perioadei de iarna, atunci cand copilul este deosebit de expus si fragil, parintii trebuie sa acorde o atentie sporita situatiilor particulare in care copilul este implicat si de asemenea, atentia trebuie concentrata asupra tratamentului celui mai adecvat al intregii familii.

Intr-o lume in care sistemul de sanatate se schimba si evolueaza intr-un ritm ametitor si pe cai multiple, stiinta medicala ne-a oferit acces la o mai buna intelegere a organismului uman si a adus dupa sine o explozie de informatie. Abordarea homeopatica o integreaza si completeaza pe cea clasica. Astfel, homeopatia a intrat cu drepturi depline in arsenalul terapeutic al medicului si al farmacistului.