Cina dietetica inseamna o cina cu putine calorii, dar care sa iti potoleasca senzatia de foame, astfel incat sa nu mai smti nevoia sa mananci pana a doua zi. In general, pestele combinate cu legume si cereale sanatoase are succes!

Incerci sa slabesti si esti mereu in cautare de idei de cina dietetica? In general, orice combinatie de peste si legume e castigatoare. Dar, daca vrei ceva mai detaliat, iti oferim cateva idei de la Realsimple.com care au sub 400 de calorii per portie. Nu uita ca, daca vrei sa dai jos din kilogramele nedorite, e bine sa nu mananci foarte tarziu seara.

3 idei de cina dietetica

1 Somon la cuptor cu sparanghel si bulgur

Aceasta cina dietetica e usor de facut pentru ca toate ingredientele se gatesc in acelasi vas, in cuptor. Dureaza aproximativ 40 de minute sa faci patru portii.

Ingrediente:

1 cana bulgur

1 1/2 cana supa de legume

Sare

Piper

1 legatura de sparanghel

650-700 grame somon file, taiat in 4 bucati egale

1 lamaie, feliata subtire

2 linguri marar, tocat fin

Ulei de masline

Preparare

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Pune intr-un vas mare pentru cuptor bulgurul, supa de legume, sare si piper. Asaza sparanghelul deasupra, intr-un singur strat, apoi adauga somonul peste el. Asezoneaza somonul cu sare si piper si acopera-l cu felii de lamaie.

Acopera vasul cu folie de aluminiu si baga-l la cuptor pana cand bulgurul si sparanghelul sunt moi, iar somonul e gatit. Ar trebui sa dureze in jur de 25-30 de minute. Cand servesti cina, presara marar pe deasupra si stropeste cu ulei de masline extravirgin.

Salata de bulgur si menta cu somon

Intotdeauna o salata e o idee grozava de cina dietetica. Aceasta are castravete si menta proaspata si e racoritoare, usoara si crocanta. Dureaza 30 de minute ca sa pregatesti patru portii.

Ingrediente

1 1/1 lingura ulei de masline

450-500 grame somon file, fara piele

Sare

Piper

1 cana bulgur

2 castraveti mici, felii

1 cana patrunjel

1/4 cana frunze de menta

2 cepe rosii, taiate felii

3 linguri suc de lamaie

Preparare

Incinge intr-o tigaie antiaderenta 1/2 lingura de ulei de masline. Asezoneaza somonul cu sare si piper, apoi gateste-l pana cand devine opac, aproximativ patru-sase minute pe fiecare parte. Pune-l pe o farfurie si apoi lasa-l sa se raceasca, in jur de 15 minute.

Amesteca intr-un bol bulgurul cu doua cani de apa fiarta. Lasa-l la inmuiat pana cand devine moale, aproximativ 25 de minute. Scurge bulgurul de apa.

Amesteca bulgurul inmuiat cu feliile de castravete, patrunjelul, menta, ceapa, sucul de lamaie, restul de ulei, sare si piper.

Cu o furculita, rupe somonul in bucati mari, apoi amesteca-le cu grija in salata.

Tilapia cu usturoi si cuscus

Secretul pentru o cina dietetica foarte aromata este sa marinezi pestele intr-un amestec de suc de lamaie, ulei de masline si usturoi, inainte de a-l gati pe gratar. Dureaza 20 de minute pentru a face patru portii din acest preparat.

Ingrediente

2 linguri suc de lamaie

1 lingura ulei de masline

2 catei de usturoi, tocati marunt

Sare

Piper

4 fileuri de tilapia de cate 170 de grame fiecare

1 cana cuscus

1 lingura patrunjel tocat

2 linguri rosii uscate, tocate fin

Preparare

Amesteca, intr-un bol, sucul de lamaie, uleiul, usturoiul, 1/2 lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper. Pune fileurile de tilapia in acest amestec si lasa-le la marinat 10 minute.

Intre timp, gateste cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj. Indeparteaza-l de pe flacara, lasa-l sa se racoreasca putin, apoi adauga patrunjelul si rosiile uscate.

Incinge gratarul, unge-l cu putin ulei si gateste fileurile de tilapia aproximativ unul-doua minute pe fiecare parte. Serveste cu cuscus si cateva felii de lamaie.

FOTO: Guliver

Mai multe astfel de retete poti gasi si in cartea Mananca si arata bine.