cum prepari o omleta pufoasa

Cred ca e timpul sa regandesti tehnica si sa inveti cum prepari o omleta pufoasa. Pentru multi, acest fel de mancare este piesa de rezistenta a unui mic dejun. Este hranitoare si oricine poate sa o faca. In plus, toate ingredientele de care ai nevoie se afla in frigider.

Se obtine usor, dar ca sa arate cum trebuie, invata cum prepari o omleta pufoasa dupa tehnica propusa de realsimple.com. O sa iti dai seama de diferenta si vei uita de omleta stil clatita.

Cum prepari o omleta pufoasa – cateva secrete

Inainte sa te apuci sa gatesti, observa cu atentie reactiile tale. Daca incepi sa bati ouale cu ceva timp pana sa se incalzeasca tigaia, este foarte posibil sa-ti iasa o omleta turtita.

Acelasi efect obtii si daca bati ouale la o temperatura foarte ridicata. Este foarte important sa le bati cu putere, ca sa prinda aer si sa capete volum.

Nu le lasa sa se aseze, ci bate-le continuu inainte sa ajunga in tigaia incinsa. Altfel nu mai obtii omleta pufoasa.

Nu adauga in compozitie branza

Ai incercat de multe ori si tot nu ti-a iesit ce ai sperat? Asta pentru ca daca pui smantana sau branza in compozitia de oua batute, in tigaie acestea se separa de lactate si vei obtine o omleta apoasa, rumenita bine pe margini. Poti pune branza rasa la final, dupa ce stingi focul. Vei obtine o omleta cremoasa si foarte aspectoasa.

Nu te grabi cand vine vorba despre gatitul omletei. Prepar-o la foc mic si nu o tine mult pe aragaz. Cu putin timp inainte safie gata, ia-o de pe foc si las-o in tigaie, sa se finalizeze procesul.

Cand o amesteci, foloseste o spatula de silicon sau o lingura de lemn. Cu furculita distrugi stratul de teflon din tigaie si va avea de suferit si volumul omletei.

Cand ai o zi grea, prepara omleta cu spanac!

Foto: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!