Fursecuri cu ovaz, fara coacere! Desertul ideal pentru o femeie ocupata.

Fursecuri cu ovaz si ciocolata, dar fara coacere – varianta ideala de desert, daca nu ai mult timp de petrecut in bucatarie. Nu sunt doar sanatoase, ci si delicioase!

Daca iti plac dulciurile, dar nu esti o mare maestra in ale coptului, nu dispera! Exista si pentru tine o solutie: dulciurile fara coacere! Asa cum sunt aceste fursecuri cu ovaz care nu se baga deloc in cuptor si sunt extrem de simplu de facut.

In deserturile fara coacere, untul de arahide sau de migdale e un ingredient obisnuit, dar aceste fursecuri cu ovaz de la Shape.com au unt din seminte de floarea soarelui, care e alternative ideala pentru persoanele care au alergie la nuci.

Pe langa faptul ca sunt fursecuri cu ovaz fara nuci, mai sunt si o sursa buna de proteine si fibre, grasimi sanatoase si antioxidanti: vitamin E si seleniu. Fiecare fursec iti ofera o tremie din necesarul zilnic de magneziu, ceea ce ar putea duce la diminuarea simptomelor de sindrom premenstrual cum sunt durerile de cap si crampele abdominale. Ingredientele de aici sunt pentru sase fursecuri cu ovaz, dar, daca vrei, poti sa faci unele mai mici.

Ingrediente pentru 6 fursecuri cu ovaz

1 cana fulgi de ovaz

1/2 cana chipsuri de ciocolata neagra (sau ciocolata semi-dulce)

1/2 cana unt din seminte de floarea soarelui

1-2 linguri lapte

2-3 patratele ciocolata alba (optional)

Optional: afine uscate, merisoare uscate, seminte de canepa, seminte chia, fulgi de cocos.

Preparare:

Pune fulgii de ciocolata intr-un bol pe care sa il poti folosi la microunde. Incalzeste ciocolata cate 30 de secunde in cuptorul cu microunde, amestecand intre intervale, pana cand se topeste.

Amesteca in ciocolata topita untul de seminte de floarea soarelui, laptele, si fulgii de ovaz.

Daca vrei sa imbunatatesti reteta de fulgi de ovaz, poti adauga si alte fructe uscate (afine, merisoare, stafide), fulgi de cocos sau seminte de canepa. Daca e nevoie, mai pune putin lapte.

Formeaza fursecurile si pune-le pe o foaie de hartie de copt. Da-le la frigider cel putin doua ore, pana se intaresc.

Daca vrei, topeste ciocolata alba la fel cum ai procedat la fulgii de ciocolata neagra si toarna acest topping alb peste fursecurile reci. Mai da-le la cuptor inca 30 de minute, ca sa se intareasca glazura.

Un fursec cu ovaz contine 251 de calorii. Daca faci fursecuri mai mici, caloriile scad per fursec.

FOTO: Guliver

Citeste si: Dieta cu iaurt si tarate de ovaz. Minus 5 kg, fara foame.