de ce era mai usor sa slabesti in anii '80

Te uiti la imaginile cu mama ta si o admiri in secret pentru silueta pe care o avea cand era la varsta ta? Mancarea de atunci, obiceiurile pe care le aveau si multe alte aspecte contribuiau la asta. Iar un studiu chiar a aratat ca era mai simplu sa slabesti atunci, in anii '80, decat e acum.

Acesta poate fi ultima picatura care declanseaza un razboi intre generatii. Reprezentantii Generatiei Y sunt deja suparati pentru ca parintii lor si-au facut facultatea gratuit, au pensii generoase, n-au avut probleme cu gasirea unui job si nici cu cumpararea unei case.
Si se pare ca lor le-a fost si mai usor sa-si mentina silueta.

In anii ’80 nivelul de stres era altul si oamenii dormeau mai bine

Un nou studiu realizat la o facultate canadiana si prezentat de The Guardian arata ca persoanele care consuma un anumit numar de calorii au o greutate cu 10% mai mare in 2008, decat ar fi avut in 1971, consumand acelasi numar de calorii si facand la fel de mult sport.
Diferența vine, se pare, de la faptul ca persoanele din Generatia Y petrec tot timpul jos, jucand jocuri pe calculator sau discutand prin mesaje. Ele mananca de obicei mai mult decat mancau parintii lor in anii ’80 si ard mai putine calorii. Insa fireste sunt si mai multi factori care ar trebui luati in considerare. “Sa crezi asta e ca si cum ai spune ca in contul tau bancar soldul este pur si simplu diferenta dintre depozite si retrageri. Sunt si alte lucruri care afecteaza echilibrul precum fluctuațiile pieței de valori, comisioane bancare sau ratele de schimb valutar” sustine pentru The Guardian, profesorul Jennifer Kuk, de la York University, Toronto, unul dintre autorii studiului.

Studiul canadian arata ca s-a schimbat totodata si felul in care dormim, nivelul de stres, expunerea la surse de lumina pe timp de noapte si numarul de poluanti in alimente.
Complexitatea acestei probleme, care se acutizeaza din ce in ce mai tare, sugereaza ca Generatia Y va fi la randul ei invidiata de urmasii ei pentru conditiile pe care le-au avut.

Citeste si: “Generatia Y: unde greseste cand iubeste”!

Foto: Guliver