Temperaturile scazute mentin proprietatile neschimbate

Daca tii la sanatatea ta, respecta regulamentul intern al frigiderului! Mai exact regula ca alterarea alimentelor nu se aplica doar la cele care ne sunt binecunoscute ci si la unele pe care nu le tinem, de obicei, la rece: faina integrala, unt natural de arahide, nuci, sau uleiul de gatit.

Lista produselor care se tin la rece nu se limiteaza la oua, lactate, branzeturi, carne, ci contine si cateva alimente care ne iau prin surprindere si pe care le depozitam mai degraba intr-o camara sau intr-un dulap la bucatarie.

Regulamentul intern al frigiderului tau iti poate schimba in bine stilul de viata

Prin urmare, iata aici un top 5 al alimentelor surprinzatoare pe care ar trebui sa le asezi cat mai curand in frigider pentru a le prelungi viata si a le pastra gustul si proprietatile nealterate.

1. Faina integrala

Odata deschisa, germenii de grau pot rancezi cu usurinta, de aceea e nevoie sa tii faina integrala la frigider. Temperatura scazuta va preveni aceasta intamplare nefericita. Deasemenea, evita sa asezi faina langa ceapa, usturoi sau alte alimente cu miros puternic, pe care faina integrala tinde sa le imprumute involuntar.

2. Untul natural de arahide

Complet diferit de cel din comert care este plin de conservanti, untul natural de arahide (compus din alune pisate si putina sare) trebuie pastrat numai in frigider sau se va strica in cateva zile. Daca esti ingrijorata ca acesta va fi greu de intins imediat dupa ce-l scoti de la frigider, lasa-l sa ajunga la temperatura camerei inainte de a-ti prepara gustarea.

3. Nucile

Cand poftesti la dulciuri, poftesti de fapt la magneziu si poti inlocui lesne ciocolata cu un mix delicios de nuci, alune si migdale, eventual inmuiate in iaurt. Este o gustare ideala pe care ti-o poti pregati lejer chiar si atunci cand esti la birou sau pur si simplu nu ai timp sa-ti exersezi pe deplin talentele culinare. Uleiul continut de nuci poate rancezi usor daca este expus la caldura si daca nu intentionezi sa le consumi imediat, motiv pentru care este recomandata pastrarea lor la frigider.

4. Humusul

Aceasta pasta din naut specifica bucatariei orientale a urcat considerabil in topul preferintelor consumatorilor romani. Bogat in fibre si nutrienti, humusul asigura un tranzit intestinal perfect. Deasemenea, are un continut ridicat de molibdena, o minerala esentiala detoxifierii. Acesta rezista mai mult timp daca il depozitezi in frigider si daca adaugi deasupra lui un strat subtire de ulei de masline.

5. Uleiul de gatit

Daca gatesti des, poti pastra uleiul la temperatura camerei. Insa daca inspiratia culinara te loveste mai rar, se recomanda pastrarea acestuia in frigider. Desi este posibil sa se ingroase, ii vei prelungi data expirarii cu minim doua luni. Nu uita, aerul si caldura sunt dusmanii numarul unu ai uleiului care ar trebui si el inclus pe lista regulamentului intern al frigiderului.

Text: Diana Marasoiu, Foto: Guliver