Probabil ai auzit ca siropul de agave este o varianta mult mai buna la zaharul alb de care fugim toate. Agavele e minunat fiindca are un indice glicemic mai mic si elibereaza treptat carbohidratii in sange. Dar, dincolo de toate beneficiile lui, tu stii cum sa-l folosesti?

Siropul de agave indulceste ceaiul

Siropul de agave indulceste bauturile

Poti folosi siropul de agave atat la ceai si cafea, cat si la sucuri si smoothie-uri naturale.

Agavele se topeste rapid chiar si in bauturile reci. Iar spre deosebire de miere, care se cristalizeaza, acesta isi pastreaza forma lichida si se dizolva imediat.

Ce mai trebuie sa stii despre siropul de agave: nu-ti face griji in privinta gustului – siropul de agave are un gust dulceag, fara vreo aroma anume, si nu va impacta gustul cafelei, ceaiului. Spre exemplu, alti indulcitori naturali (stevia, mierea) pot schimba gustul, fiind mai puternici.

Citeste in continuare cum folosesti siropul de agave pentru dulciuri.

Foto: Guliver