Aceasta placinta cu broccoli si spanac este un preparat vegetarian care, cu siguranta, va fi consumat cu placere si de persoanele care mananca de regula carne. Ce-i va convinge? In primul rand, gustul.

Nu putem ignora legumele de sezon, asa ca ne bucuram de ele cat mai mult. De aceea am ales, pentru astazi, spanacul. O leguma verde bogata in clorofila si acid folic, la care se adauga vitamina B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide si glucide. Ce mai, o adevarata explozie de vitamine si nutrienti de care ai nevoie! Si, daca adaugi si broccoli, vei avea un plus de beneficii.

Placinta cu broccoli si spanac

INGREDIENTE

150 g de flori de broccoli
60 g de frunze de spanac proaspat
25 g de unt
1 catel de usturoi
2 linguri de faina integrala
250 ml de lapte de soia
50 g de parmezan razuit sau o varianta vegetariana a acestuia
500 g de piure sau mamaliga ( in functie de cum doresti)

PREPARARE

Incalzeste cuptorul la 180 de grade (la treapta 4). Pune apa la fiert intr-o carticioara si adauga buchetelele de broccoli, pe care le lasi sa fiarba timp de 2-3 minute, pana ce devin de un verde deschis.

Pune spanacul intr-o strecuratoare si adauga peste el broccoli, cu tot cu apa in care acesta a fiert. Clateste cu apa rece pana ce spanacul si broccoli se racesc si lasa-le la scurs.

Topeste untul intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si pune-l in tigaie, daugand peste el faina. Lasa sa se prajeasca usor timp de doua minute, amestecand incontinuu.

Adauga laptele treptat, amestecand pana ce compozitia capata o consistenta cremoasa, usor mai vascoasa. Adauga apoi parmezanul gratinat si asezoneaza dupa gust.

Pune in tigaie broccoli si spanacul si amesteca. Imparte apoi compozitia in doua vase de yena si pune deasupra piureul / mamaliga, iar la final presara restul de parmezan.

Baga tavile in cuptor si lasa placinta cu broccoli si spanac sa se coaca timp de 25 de minute, pana cand prinde deasupra o crusta aurie, iar compozitia incepe sa se umfle pe marigini.

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!