Un desert fresh pentru ultimele zile calduroase

Despre biscuiti de casa sunt sigura ca avem cu totii multe amintiri placute din copilarie. Dar astazi va propun o reteta speciala: sandwich cu biscuiti de casa si inghetata de vanilie, pentru ultimile zile calduroasa.

Am descoperit acest sandwich cu biscuiti de casa si inghetata de vanilie la inceputul verii si, desi l-am preparat de cateva ori, tot nu ma satur de el. Si pentru ca deja sunt nostalgica dupa vara, vi-l impartasesc si voua ca sa puteti profita de ultimele zile calduroase si sa-l incercati.

Ce imi place cel mai mult la acest desert sunt biscuitii facuti in casa, crocanti si aromati, dar si foarte naturali! Daca ai timp sa prepari si inghetata de casa, ar fi excelent, insa daca ti se pare prea multa bataie de cap, poti sa folosesti o inghetata simpla de vanilie, fara sosuri si fructe (este mai sanatoasa), din comert. Per total, desertul se face destul de simplu si de rapid! In plus, este un desert de efect, iar daca ai musafiri cand il prepari, cu siguranta vor fi impresionati. Iata reteta.

Ingrediente pentru 12-16 biscuiti de casa:

2 cesti de faina

1/2 ceasca de cacao

2 linguri de cacao, separat

1/4 lingurita de sare

1 ceasca de unt nesarat, topit

1 si 1/2 ceasca de zahar pudra

2 oua mari

1 lingurita extract de vanilie

4 cesti de inghetata de vanilie

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 176 de grade.

Fa aluatul pentru biscutii de casa. Combina faina, pudra de cacao si sarea intr-un bol. Separat, mixeaza untul si zaharul cu un mixer pana cand obtii o compozitie pufoasa. Adauga si galbenusurile si vanilia. Redu viteza mixerului la minimum si incorporeaza si faina, pana cand obtii aluatul. Desparte aluatul in doua bile, acopera-le cu folie de plastic si pune-le in frigider pentru 20 de minute.

Pune inghetata din casoleta intr-o tava intinsa, astfel incat sa fie groasa de trei-patru centimetri, acopera-o cu folie de plastic si refrigereaz-o.

Intinde aluatul pe o suprafata curata, astfel incat sa aiba o grosime de cel mult jumatate de centimetru. Cu o forma rotunda, incepe sa tai cercurile de biscuiti. Le poti face si patrate, in functie de forma pe care o ai, important este sa obtii un numar par de biscuiti. Inteapa aluatul de biscuti cu o furculita si intinde-i pe o tava pentru copt (pe care ai imbracat-o in prealabil cu hartie de copt). Pune biscutii de casa in cuptor pentru 15 minute. Dupa ce s-au copt, scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca complet.

Asambleaza cei mai deliciosi biscuiti de casa cu inghetata: pune jumatate din biscuiti pe o suprafata curata; scoate inghetata din frigider si, cu ajutorul unui cutit, taie cercuri de dimensiunea biscuitilor (poti folosi si forma rotunda); pune pe fiecare biscuite inghetata, iar apoi adauga si celalalt biscuite, ca sa obtii un sandwich. Dupa ce ai terminat, pune biscutii de casa cu inghetata la frigider pentru inca 30 de minute.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver