Secretul irezistibil al tortului este nuca de cocos

Daca nu esti genul care sa cumpere inimioare sau cani personalizate cu mesaje “dulcege” de Sf. Valentin, iti poti surprinde iubitul cu un cadou original: un delicios tort cu cocos pe care sa il savurati impreuna.

Pana la Sf. Valentin mai sunt cateva zile, iar daca ti-am dat o idee cu acest desert minunat, tortul cu cocos, ar trebui sa te pregatesti din timp. Cel mai important este sa cumperi cateva nuci de cocos, pentru ca vei avea nevoie nu numai de lichidul pretios din interiorul lor, ci si de pulpa delicioasa. In rest, ingredientele de care ai nevoie sunt simple si probabil ca deja le ai in bucatarie.

Un tort cu cocos presupune mai mult efort decat alte prajituri festive, insa rezultatul este pe masura!

Daca vrei sa prepari acest tort de cocos, te sfatuiesc sa o faci cu o seara inainte de Sf. Valentin. In acest fel, crema va avea timp suficient sa patrunda bine in blat, pentru ca rezultatul sa fie exact asa cum trebuie. Trebuie sa mai retii ca nu este o reteta chiar usoara si iti va lua ceva timp ca sa o finalizezi, insa nu te speria pentru ca nu trebuie sa fii specialista in bucatarie ca sa faci acest desert. Iti doresc succes si sunt sigura ca iubitul tau va aprecia un cadou asa de dulce!

Ingrediente:

– 1 lingura de faina

– 3 cesti de faina

– 2 lingurite de praf de copt

– 1 si 3/4 ceasca de zahar

– 2/3 ceasca de unt

– 1 ceasca de apa de cocos calda (de la o nuca de cocos)

– 1 lingurita de vanilie

– 6 oua mari

– 1 praf de sare

Crema:

– 4 oua mari

– 2 linguri de zahar

– 1 si 1/4 ceasca de zahar

– 1/4 ceasca de apa

– 1 lingurita de extract de vanilie

– 2 cesti de nuca de cocos

– 1 praf de sare

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 350 de grade. Unge o tava rotunda de copt cu putin ulei si asaza deasupra hartie de copt. Unge-o si pe aceasta cu putin ulei, iar apoi presara deasupra un o lingura de faina si intinde-o uniform.

Amesteca cele trei cesti de faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt bol, pune 1 si 1/2 ceasca de zahar plus doua linguri de zahar si untul. Amesteca cu un mixer pana cand se topeste untul. Adauga faina si apa de cocos peste mixtura de zahar. Amesteca din nou. Mai pune si vanilia apoi.

Separate, bate cele sase albusuri, iar dupa ce s-au intarit mai adauga si cele doua linguri de zahar ramase. Combina albusurile spuma cu aluatul, amestecand usor. Toarna compozitia in tava si coace-o cam 20 de minute. Dupa ce blatul este gata, scoate-l din cuptor, lasa-l sa se raceasca zece minute si scoate-l din tava. Cu un cutit mare, taie blatul in doua sau trei blaturi egale, depinde de cat de inalt iti iese. Daca este prea inalt, taie-l in trei parti.

Crema:

Amesteca albusurile cu sarea intr-un bol mare. Adauga doua linguri de zahar, pe rand, si bate-le pana cand obtii o spuma tare. Combina restul de zahar (1 si 1/4 ceasca) cu 1/4 ceasca de apa intr-o cratita si lasa-l sa fiarba. Toarna siropul de zahar in strat subtire peste albusurile de ou, in timp ce amesteci cu mixerul la viteza mica. Creste viteza gradual, amesteca aceasta compozitie pentru opt minute, pana cand devine groasa si se raceste. Adauga si o lingurita de vanilie.

Acum este momentul sa combini crema cu blatul. Peste fiecare strat de blat pune o ceasca de crema si intinde-o bine. Dupa ce ai “asamblat” tortul, acopera-l cu un strat subtire de crema si presara fulgii de cocos, cu miscari usoare ca sa se lipeasca de tort. Daca vrei sa-l decorezi cat mai creativ, iti recomandam cateva felii de ananas deshidratat. Pastreaza-l la frigider.

Daca nu esti sigura ca vei reusi sa prepari acest tort, poti incerca o varianta mai simpla de desert: parfait de portocale.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver