Un desert ingenios si foarte sanatos

Quinoa este cu adevarat o planta minune, pe care o poti folosi nu numai la prepararea unor feluri de mancare delicioase, dar si pentru a obtine cateva deserturi interesante.

Unul dintre ele este budinca de quinoa. Insa, astazi, vreau sa va vorbesc despre niste prajiturele din quinoa absolut savuroase, carora li se adauga migdale si cirese uscate. Suna bine, nu?

Incercati si voi aceste prajiturele deosebite si sigur va vor placea la nebunie! Pe langa gustul delicios, quinoa este un super-aliment pentru sanatate, fiind o sursa vegetala extraordinara de proteine. De asemenea, quinoa este bogata in fier, calciu, dar si magneziu, mangan, cupru si fibre naturale.

Ingrediente:

– o jumatate de ceasca de cirese uscate

– o ceasca de faina de grau alba

– o jumatate de lingurita de praf de copt

– o jumatate de lingurita de sare

– 4 linguri de unt

– un sfert de ceasca de miere

– un sfert de ceasca de zahar brun

– 1 ou

– un sfert de lingurita de extract de migdale

– un sfert de lingurita de extract de vanilie

– o ceasca de qunioa, fiarta si racita

– o jumatate de ceasca de migdale, taiate in doua

Preparare:

Pune ciresele uscate intr-un bol si acopera-le cu apa fiarta. Lasa-le sa stea in apa zece minute, iar apoi scurge-le.

Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea. Separat amesteca: untul, mierea si zaharul brun pana se omogenizeaza bine. Adauga apoi oul, extactul de vanilie si de migdale si amesteca. Pune aceasta compozitie peste cea cu faina si praful de copt si integreaza-le. Apoi adauga qunioa, migdalele, ciresele si amesteca. Acopera aluatul cu o folie de plastic si pune-l la frigider timp de 30 de minute.

Incalzeste cuptorul la 170 de grade, iar pe o tava tapetata cu hartie de copt, pune cate o lingurita din compozitie, pentru a forma mici prajiturele. Coace prajiturelele cam 12 minute, pana devin aurii.

Cand ai chef de ceva dulce si vrei sa te simti bine, prepara niste prajiturele haioase!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver