Incearca sa incluzi in meniul de toamna si salate cu mere

Odinioara, toamna era perioada in care abia asteptam „mere, pere in panere” sau prune, gutui si alte fructe de sezon. Si chiar daca acestea sunt disponibile tot anul acum, toamna este inca perioada lor de varf. Iti propunem doua retete de salate cu mere.

Merele tinute la rece in timpul anului nu sunt nici pe departe la fel de aromate si pline de elemente nutritive asa cum sunt cele proaspat culese. Acest fruct este perfect si pentru masti de frumusete, folosit in smoothi-uri si in prajituri. Dar noi iti propunem sa profiti de pe urma lunilor septembrie, octombrie si noiembrie si sa le folosesti ca ingredient in doua salate cu mere delicioase. Retetele vin de la Prevention.com.

Merele contin o doza mare de vitamina C, de antioxidanti care se lupta cu cancerul, dar si mai multe fibre decat un bol de cereale dulci. Si acest lucru se intampla in conditiile in care un mar are doar 100 de calorii. Doar ai grija sa iti tii merele la frigider, pentru ca altfel se vor inmuia la temperatura camerei.

Salata cu mere, telina si salvie

Pentru patru portii din aceasta salata, ai nevoie de doua linguri de ulei de masline, trei mere de dimensiuni medii, taiate in cubulete, jumatate de ceapa, taiata marunt, jumatate de cana de telina taiata in bucati, o lingurita de salvie, un sfert de lingurita de sare, o optime de lingurita de piper negru, patru felii de paine integrala, taiate in patratele, trei sferturi de cana de suc de mere si o treime de cana de merisoare uscate.

Incalzeste cuptorul. Pune intr-o tigaie merele, ceapa, telina, salvia, sarea si piperul. Acopera-le si lasa-le sa se rumeneasca timp de 10 minute. Adauga restul ingredientelor. Pune totul intr-un vas termorezistent si adauga lingura de unt ramasa deasupra. Pune vasul la cuptor, acoperit cu folie. Lasa-l timp de 20 de minute, apoi scoate folia si mai lasa vasul inca 20 de minute.

Salata de toamna

Pentru patru portii din aceasta salata ai nevoie de patru lingurite de ulei de masline, una de otet din vin alb, doua lingurite de miere, un sfert de lingurita de sare, o optime de piper negru, trei mere dulci, de dimensiuni medii, taiate pe sfert, o capatana si jumatate de varza rosie, taiata in fasii subtiri, o treime de cana de branza albastra, un sfert de cana de ceapa rosie, taiata fin si un sfert de cana de nuci prajite putin.

Amesteca uleiul, otetul, mierea, sarea si piperul intr-un bol mare. Adauga restul ingredientelor si ai obtinut o salata simpla si absolut delicioasa!

De ce sa nu incerci mere si la desert? Iata o reteta simpla de prajitura cu mere, scortisoara si iaurt

Foto: Stocksnap.io