Iti plac ciupercile si vrei sa le incluzi in cat mai multe mancaruri, dar nu ai prea multe idei? Inspirate de bonapetit.com, astazi iti propunem sa incerci cateva retete cu ciuperci brune. Poti fi consumate de intreaga familie, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si se prepara usor. 

Ciupercile sunt aromate si gustoase si pot fi incluse in foarte multe mancaruri, asa ca ai toate motivele sa incerci aceste minunate retete cu ciuperci brune. Poti sa folosesti ciuperci la paste, supe sau in salate. Iar vestea buna este ca au foarte multe beneficii asupra sanatatii!

Retete cu ciuperci brune

1. Ciuperci shiitake

INGREDIENTE

1 ceapa

80 ml sos de soia

80 ml mirin (vin dulce, preparat din orez)

4 linguri zahar brun

4 ciuperci shiitake, taiate in jumatati

1 lingura ulei vegetal

sare kosher

verdeata, pentru decor

lamaie, pentru decor

PREPARARE

Tine ciupercile in apa rece cel putin 10 minute. In acest timp, intr-o tigaie adanca, pune la fiert ingredientele lichide, impreuna cu zaharul. Amesteca bine cu ajutorul unei linguri de lemn si lasa-le pe foc 15 sau 20 de minute.

Pasul urmator este sa pui la incalzit o tigaie de tip gril. Unge ciupercile cu putin ulei si sare si pune-le pe foc. Trebuie sa astepti pana cand capata o culoare aramie. Nu uita sa intorci ciupercile de pe o parte pe alta.

Pune ciupercile pe platou, iar peste ele adauga ceapa tocata si condimentele, dupa gust. Poti sa folosesti cateva felii de lamaie si verdeata pentru decor.

2. Ciuperci cu usturoi si cimbru

INGREDIENTE

2 linguri ulei de masline

350 grame de ciuperci brune

sare kosher

piper proaspat macinat

4 linguri unt nesarat

2 legaturi de cimbru

2 capatani de usturoi

PREPARARE

Lasa uleiul la incins intr-o tigaie, dupa care pune ciupercile pe foc. Trebuie sa asezi ciupercile astfel incat sa formeze un singur strat. Lasa-le la foc timp de trei minute sau pana cand capata o culoare aramie. Presara sare si piper pentru gust, amesteca putin si lasa-le in continuare pe foc. Ocazional, este indicat sa mai amesteci legumele cu o lingura de lemn. Mai lasa la foc aproximativ cinci minute.

Dupa ce ciupercile sunt gata, adauga cateva fire de cimbru, unt nesarat si usturoi tocat. Amesteca ingredientele pana cand untul se topeste. Ar trebui sa dureze aproximativ patru minute. Scoate ciupercile din tigaie si bucura-te de un preparat delicios!

3. Toast cu ciuperci, branza ricotta si varza kale

INGREDIENTE

ciuperci brune

usturoi

ulei de masline

varza kale

ardei iuti

otet de vin

sare

piper

branza ricotta

paine prajita

PREPARARE

Spala si curata ciupercile si pune-le la prajit in ulei de masline. Adauga putin usturoi pentru gust si amesteca din cand in cand. Adauga frunzele de la varza kale, ardeii iuti, taiati in felii subtiri, si amesteca in continuare. Asteapta pana cand frunzele de la varza kale devin destul de moi inainte sa iei tigaia de pe foc. Adauga otet, sare si piper.

Este recomandat sa adaugi putina sare si piper peste branza ricotta. Prajeste feliile de paine, intinde branza ricotta peste ele si adauga varza kale, ardeii si ciupercile. Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta de orez thailandez cu ciuperci si ardei! O bunatate!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver; bonapetit.com