O reteta rapida si eleganta

Imi place la nebunie somonul pentru ca este un peste gustos si sanatos, iar combinatiile de legume cu care il poti servi sunt nenumarate. Astazi insa m-am oprit asupra unei retete de somon cu ghimbir pe pat de fasole verde.

Desi iti poate parea o reteta complicata, nu este deloc asa. Timpul de prepare nu depaseste mai mult de 20 de minute, iar pregatirea somonului si a legumelor iti va lua doar 10 minute. Deci, aproximativ jumatate de ora pentru un preparat absolut delicios!

Secretul acestei retete este ghimbirul, a carui aroma racoritoare si putin picanta da somonului un gust extraordinar.

In plus, ghimbirul este un condiment foarte sanatos avand cateva proprietati interesante: poate preveni cancerul de colon, amelioreaza durerile menstruale, vindeca raceala sau reduce durerile si inflamatia.

Iata cum sa prepari somon cu ghimbir pe pat de fasole verde!

Ingrediente:

– 1 kg de somon file, taiat in patru bucati

– 3 linguri de sos chinezesc hoisin (preparat din pasta de soia)

– 1 lingura de miere

– 1 lingura de ghimbir proaspat razuit

– 2 catei de usturoi

– 2 linguri de ulei de rapita

– 500 de grame de fasole verde

– sare

Preparare:

Incinge o tigaie de tip grill. Pune intr-un bol mic sosul hoisin, mierea si doua lingurite de ghimbir. Aseaza somonul pe grill si stropeste-l cu doua lingurite din compozitia de mai sus. Tine somonul pe grill cam opt-noua minute.

Intre timp, incalzeste uleiul intr-o tigaie. Adauga usturoiul si ghimbirul ramas si gateste-le cam un minut. Pune si fasolea verde in tigaie si un praf de sare si lasa legumele pe foc cinci-sase minute, pana cand se inmoaie.

Pune fasolea verde pe o farfurie si asaza langa ea somonul. Asezoneaza totul cu mixtura realizata din sosul hoisin, miere si ghimbir.

Incearca si o reteta de peste din cartea Andreei, sole cu lamaie si spanac!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver