O reteta racoroasa pentru iubitoarele de dulciuri

Un sorbet de pepene rosu este scuza perfecta pentru a te rasfata cu un desert, nu doar delicios, dar si racoritor. Se prepara usor, insa trebuie sa astepti cateva ore bune pana cand capata consistenta dorita.

In principiu, un sorbet de pepene rosu este un desert simplu: se combina suc de pepene cu un sirop de apa si zahar si se pun la congelator ca sa se inghete bine. Partea mai putin placuta este ca acest pas dureaza destul de mult, pentru ca din timp in timp, sorbetul trebuie amestecat in blender pentru a avea consistenta aceea fina, dar totusi putin ghetoasa. Si cu toate astea, merita sa-l incerci macar o data, mai ales ca este super-racoritor si nu are foarte multe calorii. Si, in plus, poti sa te bucuri si altfel de gustul minunat al pepenelui rosu!

Ingrediente pentru patru portii de sorbet de pepene rosu:

– 500 de ml de apa

– 215 grame de zahar pudra

– 1.2 kg de pepene rosu, fara seminte, taiat cubulete

– 2 albusuri de ou

Preparare:

Combina apa si zaharul intr-o oala medie si pune-le pe foc mic, in jur de cinci minute, pana cand zaharul se dizolva. Da focul mai mare pentru ca siropul sa inceapa sa fiarba si sa se ingroase. Lasa-l deoparte sa se raceasca jumatate de ora.

Intre timp, pune pepenele rosu in blender si mixeaza-l pana cand obtii un piure fin. Strecoara piureul printr-o sita, apasand cu o lingura ca sa indepartezi cat mai mult suc (ar trebui sa obtii in jur de 500 de ml de suc de pepene).

Adauga siropul de zahar in sucul de pepene rosu si amesteca pana cand se combina bine. Toarna aceasta compozitie intr-un recipient care se inchide ermetic si pune-l la congelator pentru patru-cinci ore.

Scoate sorbetul din frigider si transfera-l in blender, iar apoi mixeaza-l pana cand obtii o textura fina. Pune din nou sorbetul in recipient si mai baga-l in congelator pentru inca patru ore. Scoate-l din nou, pune-l in vasul de blender, adauga si cele doua albusuri de ou si amesteca. Pune-l inca o data la frigider pana cand se intareste. Foloseste o lingura pentru a-l aseza intr-un bol sau intr-un pahar, decoreaza-l cu frunze de menta daca doresti si serveste-l! Daca te plictisesti de acest sorbet de pepene rosu, inlocuieste-l cu un sorbet cu lamaie!

Daca te-am facut curioasa cu acest sorbet de pepene rosu, iti mai recomandam si retea de sobet de mango din cartea cu retetele preferate ale Andreei raicu, Mananca si arata bine!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver