Supa crema de ceapa cu crutoane.

Cand nu stii ce sa mai mananci si ai pofta de o supa, dar nu vrei sa fie ceva banal, fa supa crema de ceapa cu crutoane. O poti consuma ca aperitiv sau fel principal.

E potrivita si cand chemi prieteni la tine, dar si intr-o seara obisnuita, la cina. Se face foarte simplu si e usor dulceaga.

Cate calorii are supa crema de ceapa cu crutoane

Daca ai invitati la masa, poti servi supa crema de ceapa cu crutoane in doua feluri. Ca aperitiv sau ca fel principal. Diferenta consta in cantitate. Intr-un bol mic, de aproximativ 170 de grame, o servesti ca starter. Daca pui in farfurii mari, de 250 de grame, este fel principal, scrie Bbc.co.uk.

O portie mare de supa crema de ceapa cu crutoane are aproximativ 140 de calorii. 4,3 grame de proteine, 13,2 carbohidrati, 8.3 grame de zaharuri, 1,5 grame de fibre, 7,9 grame de grasimi, din care saturate sunt 3,7 grame. Oportie mica are cam 92 de calorii.

Ingrediente:

2 linguri cu ulei de masline

50 de grame de unt

800 de grame de ceapa, taiata felii subtiri

45 de grame de usturoi

150 de grame de cartofi

750 de mililitri de lapte

750 de mililitri de apa

sare

piper proaspat rasnit

Ingrediente crutoane:

6-8 felii de paine

ulei de masline

oregano, roxmarin, busuioc uscat

Preparare

Incalzeste intr-o cratita larga uleiul de masline si untul. Adauga ceapa. Acopera vasul si lasa ceapa sa se inabuse 10-12 minute, pana se inmoaie fara sa se coloreze. Adauga usturoiul si mai lasa cratita inca un minut pe foc.

Apoi, adauga celelalte ingrediente si adu supa la punctul de fierbere. Dupa aceea, da focul cat mai mic si mai lasa supa sa fiarba inca cinci minute. Incearca ceapa si cartofii. Trebuie sa fie foarte moi.

Dupa ce ingredientele au fiert destul, pune continutul in blender si paseaza-l pana obtii o crema fina. Asezoneaza supa crema.

Preparare crutoane:

Taie cuburi mici painea. Poti folosi o cantitate mai mare sau mai mica. Depinde cate crutoane vrei sa faci. Pune-le intr-un vas si presara peste ele ierburile uscate, plus cateva linguri de ulei de masline. Amesteca-le si pune-le intr-o tava, la cuptor. Amesteca din cand in cand pana se rumenesc.

Aceasta nu este chiar o reteta frantuzeasca, dar, daca vrei sa te duca mai mult cu gandul la Franta, poti sa faci altceva. Pune supa intr-un bol termorezistent. In loc de crutoane, acopera supa cu o felie de paine peste care pui parmezan. Apoi dai putin la cuptor, cat sa se topeasca branza. O servesti calda!

Acum ca stii cum sa faci supa crema de ceapa cu crutoane, afla cateva Secrete pentru o supa crema de legume si mai buna.

FOTO: Guliver