Secretul: ciocolata neagra si zahar in cantitati mici

Un mousse de ciocolata si cafea este unul dintre cele mai simple deserturi pe care il poti face cand ai pofta de ceva dulce sau cand iti vin niste prieteni in vizita. Avem o reteta buna si pentru silueta. A se consuma, totusi, cu atentie!

Prepararea unui astfel de mousse de ciocolata iti ia maxim jumatate de ora. Iar ingredientele sunt chiar la indemana: niste ciocolata neagra, cafea, zahar, frisca si cateva oua. Desi desertul se prepara foarte rapid, ia in considerare ca trebuie tinut la frigider cel putin doua ore inainte de a fi savurat, mai ales daca ai musafiri.

Cum poate un mousse de ciocolata si cafea sa nu-t puna in pericol cura de slabire?

Ce imi mai place la acest mousse este ca se face cu ciocolata neagra, care este cea mai sanatoasa varianta de ciocolata pe care o poti consuma (trebuie sa fie ciocolata cu 70% cacao). In plus, nici nu are zahar mult (doar doua linguri). Asa ca, il poti savura ca pe un rasfat lunar, fara sa-ti faci procese de constiinta, chiar daca tii o cura de slabire.

Ingrediente pentru un mousse de ciocolata si cafea pentru 6 persoane:

250 de grame de ciocolata neagra

80 de ml de cafea neagra proaspata

3 oua

2 linguri de zahar brun

185 de ml de frisca lichida

Preparare:

Rupe ciocolata neagra in patratele si pune-o intr-o bol larg, iar apoi toarna deasupra cafeaua fierbinte. Amesteca si lasa ciocolata sa se topeasca in totalitate.

Separa galbenusurile de albusuri. Bate putin galbenusurile, iar apoi adauga-le in mixtura de ciocolata si cafea si amesteca bine ca sa se omogenizeze.

Separat, bate albusurile cu un mixer pana cand se intaresc. Incepe sa adaugi zaharul brun treptat si amesteca in continuare cu mixerul, pana cand compozitia se ingroasa si devine lucioasa. Bate si frisca lichida.

Adauga albusurile batute peste crema de ciocolata si cafea, incorporandu-le treptat si amestecand cu miscari ample si lente, pana cand ingredientele se combina bine intre ele. Adauga si frisca si amesteca din nou. Poti sa alternezi albusurile cu frisca cand le adaugi peste ciocolata, cafea si galbenusuri.

Toarna mousse-ul de ciocolata si cafea in 6 cesti sau pahare, acopera-le cu folie transparenta si refrigereaza-le cel putin doua ore. Inainte de a servi acest mousse de ciocolata si cafea, decoreaza-l cu cateva boabe de cafea!

Foto: Guliver