retete fara foc Rosii si creveti

Cum temepraturile vor continua sa ramana ridicate zile bune de acum inainte, statul in bucatarie nu poate fi decat un exercitiu de autotortura. Singura salvare vine de la Mama Natura, pentru ca pietele sunt pline acum de fructe si legume de sezon care pot fi combinate in delicioase retete fara foc.

Rosii umplute cu creveti decorticati, ceviche, scoici imbinate cu diferite tipuri de mirodenii, sunt doar trei retete fara foc ce iti pot face finalul de vara mai usor.

Aceste retete fara foc pe care ti le propunem sunt light, sarace in calorii, nutritive, racoritoare si apetisante si, mai presus de toate, nu necesita gatire pe foc.

3 retete fara foc foarte delicioase

Retete fara foc – Rosii umplute cu salata de creveti

retete fara foc Rosii si creveti
Retete fara foc: rosii si creveti

Timp de preparare: 20 de minute
Portii: 4

Ingrediente:

250 g de creveti mari decorticati, taiati in jumatate
1 cana de bulb de fenicul tocat
sucul de la jumatate de lamaie
1/3 iaurt
un praf de sare
un praf de piper
4 rosii mari
4 frunze de salata
4 frunze de fenicul (pentru garnitura)

Mod de preparare:
Amesteca feniculul, crevetii, sucul de lamaie, iaurtul, sarea si piperul intr-un bol.
Taie rosiile transversal, pe jumatate. Scobeste apoi fiecare rosie cu o lingura pentru a indeparta semintele si o parte din pulpa.

Umple rosiile astfel pregatite cu salata cu creveti si aseaza apoi fiecare rosie pe frunza de salata, decorand-o cu frunza de fenicul.

O portie are 210 calorii

Retete fara foc – Ceviche cu scoici

Retete fara foc ceviche cu scoici
Retete fara foc: ceviche cu scoici

Timp de preparare: 15 minute
Timp de asteptare: 1 ora pana la 1 zi
Portii:4

Ingrediente:

250 g de scoici de golf sau de mare, taiate in sferturi rotunde
3 linguri de ceapa rosie tocata marunt
1 ardei iute verde de marime medie, din care se scot semintele si care, ulterior, se
toaca fin (poarta manusi cand faci aceasta operatiune)
sucul de la 4 limete
1/2 de ceasca de coriandru tocat grosier
1 mango mic, curatat si tocat

Mod de preparare
Amesteca scoicile, ceapa, piperul si sucul de limeta intr-un bol de dimeniuni medii. Acopera totul si lasa la frigider cel putin o ora, pana la o zi.

Dupa ce scoti compozitia din frigider, scurge zeama si amesteca apoi cu ardeiul iute si cu mango. Imparte intreaga compozitie in patru portii egale si serveste-o cu porumb crocant cu mirodenii.

O portie are 100 de calorii

Retete fara foc – Tarta cu prune si nectarine

retete fara foc sufle cu prune si nectarine
Retete fara foc: sufle cu prune si nectarine

Timp de preparare: 35 de mimute
Timp de asteptare: intre 4 si 24 de ore
Portii: 6

Ingrediente

3 prune taiate in felii subtiri
2 nectarine taiate in felii subtiri
1/4 de ceasca de miere
1 lingura de otet de zmeura sau otet balsamic alb
250 g de iaurt
250 g de branza ricotta partial degresata
300 g de foi de prajitura fara grasimi, taiate pe jumatate in felii
1/4 de ceasca de fulgi de migdale

Mod de preparare

Amesteca prunele si nectarinele cu mierea si otetul si lasa-le sa stea timp de 30 de minute la temperatura camerei, amestecand in compozitie o data sau de doua ori.

Bate cu telul iaurtul si branza ricotta pana se transforma intr-o compozitie moale

Pune foile de prajitura in bolul in care urmeaza sa servesti prajitura, fara a depasi jumatate de inaltinemea acestuia. Stropeste foile de prajitura cu sucul de la fructe si presara peste blat jumatate din cantitatea de fructe disponibila. Peste aceasta, adauga jumatate din fulgii de migdale si jumatate din amestecul cu iaurt.

Foloseste blatul ramas pentru un al doilea strat pe care adaugi restul de fructe, restul de iaurt si deasupra, pentru decor, restul de fulgi de migdale.

Amesteca totul si lasa la frigider intre 4 si 24 de ore, inainte de a servi.

O portie are 300 de calorii.