pole fitness dansul la bara exercitii

Atunci cand oamenii discuta despre fitness si beneficiile pentru sanatate ale diferitelor forme de antrenament, rareori se gandesc la Pole Fitness ca la o optiune viabila.

La fel ca unele dansuri latino care au inceput pe aleile umbrite din cartierele sarace doar pentru a deveni mai tarziu populare, dansul la bara a ramas pentru o perioada intr-un con de umbra pentru ca mai apoi sa devina o forma populara de exercitiu.

Pole Fitness nu e numai o modalitate foarte buna de a-ti imbratisa latura senzuala, dar are, de asemenea, numeroase beneficii pentru sanatate, care nu ar trebui trecute cu vederea.

Pole Fitness: o metoda prin care arzi rapid multe calorii

Dansul la bara pune-n miscare muschii din tot corpul ceea ce-l transforma intr-un exercitiu extrem de eficient. Poti arde peste 500 de calorii intr-o singura sedinta facand practic aerobic si gimnastica, iar acest lucru te va ajuta sa scazi rapid in greutate.

Vei fi mai putin stresata

Unul dintre cele mai mari beneficii ale dansului la bara este de fapt legat de starea ta emotionala. Cand esti stresata, adrenalina incepe sa-ti inunde corpul si sa te simti nelinistita, usor iritata si deprimata. O sesiune intensa de dans la bara va creste productia de endorfine din corpul tau, hormonul asociat cu sentimente de euforie. Vei fi mai calma si mai fericita dupa un antrenament bun.

E genul de sport care te va motiva sa te antrenezi mai mult

De obicei un antrenament se simte ca o munca obositoare si enervanta, la care nu vezi un progres serios. Insa daca incerci Pole Fitness vei dezvolta rapid un corp puternic, iti vei imbunatati rezistenta si te vei simti mai sexy.

Alte beneficii la care nu te asteptai

Acest sport reduce durerile musculare si de spate care apar odata cu inaintarea in varsta, ajuta la imbunatatirea sistemului de circulatie, mai ales pentru persoanele care petrec foarte mult timp la birou, in fata calculatorului, elimina stresul si te face mai increzatoare in propriile puteri, ajuta la diminuarea insomniei.

Unde poti sa incerci Pole Fitness

Vertical Fit Studio, cel mai nou centru de fitness, aduce in Romania conceptul de vertical fitness. Incepand din 10 iunie 2016 vei avea ocazia sa testezi o noua dimensiune a exercitiilor fizice, la bara, de la cel mai renumit instructor de pole fitness, Nadia Budurusi. Pentru a te convinge de acest concept, prima sesiune, fie individuala sau de grup, este gratuita. Programarile se fac la nr de telefon 0720 537 573 sau pe site-ul www.verticalfitstudio.ro.

Pe danceschool.ro am gasit un curs de dans la bara de la Ecstatic Expansion care combina stilurile Pole Fitness si Pole Art. O sedinta costa 40 de lei, dar exista si diverse tipuri de abonamente care au preturi si mai avantajoase!

Si-n Oradea am gasit un studio pentru acest sport. La cursurile de Pole Fitness pe care le-am gasit pe curspoledance.ro pot sa participe femei si barbati, minori cu acordul parintilor, persoane cu sau fara experienta in dans sau activitate sportiva. Cursurile sunt atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Oros Camelia este instructor acolo, iar ea s-a specializat in Italia, unde a urmat cursuri si a obtinut diploma de atestare in cadrul Federatiei Dansatorilor Profesionisti Gallarate.

Citeste si: “Ce mancam dupa fiecare tip de sport. Alimente recomandate de nutritionisti”!

Daca ti-a placut, te-a ajutat, te-a inspirat acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto