manichiura semipermanenta

Preferi manichiura semipermanenta celei clasice. Totul e mult mai simplu asa fiindca unghiile arata perfect chiar si trei saptamani la rand si nu mai trebuie sa-ti mai bati capul cu manichiura. Dar te-ai gandit vreodata cat de sigura e aceasta tehnica pentru sanatate?

Una dintre cititoarele noastre, Izabela Ispas ne-a scris sa ne intrebe daca exista vreun risc major al folosirii lampei UV la manichiura. Medicul dermatolog, Sebastian Pop, o lamureste si ne lamureste.

Iata intrebarea ei: “Ma tenteaza ideea de manichiura semipermanenta, dar mi-e teama ca expunerea la lampa UV sa nu aiba urmari. Am inteles ca poti face cancer de piele daca te expui repetat la lampa UV. E adevarat? Exista acest risc? Daca imi fac unghiile o data la doua-trei saptamani exista acest risc? Ce ma sfatuiti sa fac?”

Manichiura semipermanenta si factorii care cresc riscul de cancer de piele

Iata raspunsul medicului dermatolog: “Expunerea la lampa UV nu este foarte riscanta in conditiile unor tratamente neregulate. Dar chiar si asa, este foarte important ca lampa UV cu care se realizeaza manichiura sa nu fie veche sau sa emita o radiatie UV necontrolata. De aceste lucruri, trebuie sa va interesati la salonul unde mergeti pentru a va face manichiura.

Daca expunerea are loc la doua-trei saptamani constant, este posibil sa fie facuta cu o frecventa prea mare, avand in vedere faptul ca emisia de radiatie este mai puternica de cateva ori decat o expunere naturala la radiatia solara!”.

Concluzia: nu e niciun pericol daca iti faci din cand in cand manichiura semipermanenta, dar ar fi bine sa NU te obisnuiesti cu ea non-stop fiindca e posibil sa-ti cresti riscul de a face cancer de piele.

Sfatul redactiei: daca ai avut pe unghii o manichiura semipermanenta toata vara, cel mai intelept este ca de aici incolo sa-ti mai lasi putin unghiile sa “respire”. Indeparteaza oja semipermanenta si nu-ti mai colora unghiile, macar o saptamana-doua.

Aplica un ulei de cuticule in fiecare seara ca sa hidratezi zona din jurul unghiei, dar si suprafata unghiei. Poti sa folosesti si ulei de masline sau ulei de ricin, ambele sunt bune fiind bogate in vitamine si minerale care protejeaza suprafata unghiei.

Dr Sebastian Pop Dermatologie

Grigore Alexandrescu 46

www.e-dermatologie.ro

021.317.24.40

021.317.24.40