ANDREEA TOMA- O VIATA DEDICATA ARTEI

Avatar1
De Gavrila Alina
4 nov. 2019

Povestea spectacolului de balet ”Vitraliul unei vieti”. Iubitorii de arta si frumos se pot bucura pe data de 10 noiembrie 2019 de un spectacol integral de dans, creat special de catre balerina Andreea Toma pentru trupa de balet a Teatrului de Opereta si Musical ”Ion Dacian”.

Andreea Toma si “Vitraliul unei vieti”

Andreea Toma este absolventa a sectiei de coregrafie a UNATC si prim-solista balet la Teatrul National de Opereta si Musical ”Ion Dacian” (TNO), cu o experienta pe scena de peste 20 ani. Artista a pus in scena spectacolul “Vitraliul unei vieti”, ca o incununare a talentului si a valorii trupei de balet din care face parte, care include personalitati artistice versatile.

“Vitraliul unei vieti” este un eveniment deosebit, caci balerinii TNO, din randurile carora face parte si Andreea, au devenit actori-dansatori, care au transmis trairi si emotii, prin desenul gesturilor si prin forta interpretarii lor.

Andreea Toma este coregraf, regizor si scenarist al acestui spectacol, prin care doreste sa transmita publicului povestea emotionanta a unei vieti, vazuta ca un puzzle de intalniri si sentimente.

“Vitraliul unei vieti” isi poarta publicul in pasi de dans catre o calatorie in timp, pe ritmuri variate, de la clasice, la contemporane, de la Jazz la Charleston. Prin intermediul imaginatiei, spectatorii descopera un vitraliu de viata emotionant, cu lumini si umbre scaldate in culori vii.

Publicul va afla ca viata pare a fi un puzzle in culori, un joc ale carui piese sunt asezate la locul potrivit si la timpul potrivit. Spectacolul le starneste emotii puternice, pornind de la ideea ca obiectele inconjuratoare pot deveni vehicule temporale ale propriei lor existente. Aparenta lor “tacere” spune cate o poveste, caci obiectele au puterea de a transcende timpul, de a incapsula toate cele trei axe temporale: trecut, prezent si viitor.

Spre exemplu, ursuletul de plus uitat pe un raft in podul casei este extrem de valoros in viata unui om, el ingloband amintiri si emotii din trecut, un “carusel” de trairi care poate modela chiar si viitorul.

La finalul spectacolului, publicul va percepe viata ca pe o suma de intalniri si va invata sa aprecieze si mai mult fiecare piesa a propriului puzzle.

Dansul are puterea de a transmite acest mesaj puternic, care ii va face, cu siguranta, sa vibreze pe spectatori.

Iata ce spune balerina despre aceasta punere in scena grandioasa: ”Sa spui o poveste intr-un spectacol integral de dans este dorinta fierbinte a oricarui coregraf. Iar eu ma simt extrem de onorata ca mi s-a oferit aceasta sansa. Este un vis devenit realitate!”