Caderea parului in sarcina si in perioada postnatala. Ce solutii ai?

1
De Gavrila Alina
15 oct. 2021

Sarcina si perioada imediat dupa nastere sunt doua etapeprovocatoare pentru corpul femeii, deoarece schimbarilehormonale sunt semnificative, iar factorii de stres sunt nenumarati, elemente pentru care corpul nu este incapregatit. Urmarea? Cresterea parului, dar si densitateaacestuia sunt afectate.

Foliculii de par pot raspunde la stres prin faza telogena din ciclul de crestere, unde firul de par este mai subtire si maipredispus caderii. In aceasta faza, parul cade in cantitati foartemari. Fluctuatiile hormonale atat in timpul sarcinii, cat si dupanastere pot produce schimbari si la nivelul parului. Vestea bunaeste ca acest proces de cadere a parului este temporar. Dupanoua luni de schimbari hormonale, corpul incepe sa se stabilizeze ritmului sau natural.

Caderea parului in timpul sarcinii

Caderea parului sau subtierea firului de par in timpulsarcinii este mai putin predominanta fata de caderea paruluidupa sarcina, dar in continuare este un raspuns normal al corpului si nu reprezinta un motiv de ingrijorare”, afirma Alina Rau de la Nioxin Romania. Echilibrul hormonal este afectat sipoate declansa un raspuns la nivelul foliculilor de par. Motivulpentru care parul cade in prima perioada a sarcinii tine de hormonii estrogen si progesteron, dar sarcina poate produce siprobleme precum deficitul de fier.

Caderea parului dupa sarcina

O crestere hormonala in timpul sarcinii face ca multe femeisa retina mai multe fire de par decat de obicei atunci cand ciclulde crestere este intrerupt. Atunci apare si acea imagine a femeiicare in timpul sarcinii are un par mai bogat si mai stralucitor. Caderea parului dupa sarcina nu este o problema alarmanta, exceptand in situatia in care acesta nu incepe din nou sa creasca. Dupa sarcina, corpul revine la normal, iar acest proces poatedura intre 2 si 4 luni de la nastere.

Cum sati protejezi parul atat in timpul sarcinii, cat si dupasarcina

Atat scalpul, cat si parul au nevoie de extra ingrijire in timpul sarcinii si dupa. In aceste etape, in special in perioadapostnatala, parul poate ramane sanatos si poate creste din nounormal daca ii acorzi atentia cuvenita”, ne explica hairstylistulAlina Rau de la Nioxin Romania.

Tot in timpul sarcinii este posibil sa te confrunti cu un par multmai gras, motiv pentru care trebuie sa inlocuiesti anumiteproduse de ingrijire pentru a avea un scalp curat. SampoaneleNioxin pentru parul subtire au fost create pentru o curataredelicata si un scalp proaspat. Folosite alaturi de conditionner sitratamente leave-in, kit-urile Nioxin sunt aliatul ideal in acestproces.

Nu uita ca in continuare parul are nevoie de nutrientiinecesari, asadar consuma alimente bogate in minerale si care sacontna in special fier si zinc pentru o crestere optima a parului, dar si pentru sanatatea fatului. Suplimentele sunt si ele de ajutor, atat in sarcina, cat si dupa.

In aceasta perioada, protejeaza scalpul de expunerea la soare pentru ca acesta este mai predispus arsurilor, in timpulsarcinii pielea devenind mai sensibila. Evita tratamentelechimice si vopsitul si foloseste uscatoarele de par la temperaturiscazute. In privinta pieptanarii, procesul trebuie sa fie delicat sisa incepi descurcarea parului de la varfuri catre radacina.