Casio G-SHOCK – Official timekeeper la Neversea si Untold 2019

1
De Gavrila Alina
13 iul. 2019

Casio G-SHOCK ceasul devenit simbol al stilului urban, indestructibil, inconfundabil, inimitabil, este pentru al doilea an consecutiv official timekeeper la cele mai cool festivaluri de muzicaale verii – Neversea si Untold.

Pentru ca timpul si distractia sunt elemente dinamice, definite de o energie proprie, colaborarea din 2018 continua si in acest an cu noi activari la malul marii, dar si intr-unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei – Cluj. Astfel, mediul outdoor si mediul urban se imbina in continuare intr-o atmosfera cu adevarat cool.

Anul acesta, la Neversea, secundele numarate de Casio G-SHOCKau reprezentat tot atatea oportunitati pentru momente memorabile de distractie. Organizatorul – compania B&B Collection, unicul importator al marcii in Romania – a asigurat o experienta unica, reprezentativa pentru brand, prin jocul de basketball propus, care a strans peste 500 de jucatori in fiecare zi, pentru a castiga zecile deceasuri oferite ca premii, dar si sepci G-SHOCK, sireturi tip glow in the dark, sau vouchere in valoare de 50 de lei. Toate acestea s-au desfasurat sub indrumarea a trei dintre cele mai indragite vedete in randul tinerilor – artistul Speak, influencer-ul Andrei Niculae si vlogger-ul Alex Ghidush – toti fiind adevarati sustinatori ai spiritului de festival.

Distractia, insa, nu se opreste la malul marii, ci continua la Cluj, in cadrul festivalului Untold 2019.

De la o idee, la un simbol al stilului urban-sport

Legendar, inimitabil, de neoprit, G-SHOCK a devenit in decursul timpului o expresie sinonima notiunii de ceas rezistent la socuri.

Lansat in 1983 de Casio, sub bagheta creatorului Kikuo Ibe shi, inventatotrul conceptului, care avea sa devina el insusi o legendaalaturi de gama creata sub motto-ul „Absolute Toughness”, Casio G-SHOCK a fost rezultatul dorintei designerului de a da nastere unui ceas care sa elimine in totalitate fragilitatea caracteristica ceasurilor de la acea vreme.

,,Imi doresc sa construiesc un ceas care sa nu se strice nici macar atunci cand este trantit.” (Kikuo Ibe shi)

Fiind perceput initial ca un ceas ideal pentru activitatile in aer liber, G-SHOCK a fost mult timp preferat de personalul din Aviatie, Armata, Pompieri, Politie sau Paza de Coasta, demonstrandu-si in nenumarate randuri calitatile si rezistenta inconfundabile. Acestea sunt, insa, si cele care l-au propulsat in final spre noi teritorii, si in special spre mediul urban-sport, unde bikeri, skateri, rolleri si pasionati ai miscarii parkour, dar si artisti urbani precum grafferi, si cantareti underground l-au descoperit si purtat in activitatile lor.Texturile, combinatiile de culori si tematici, impreuna cu rezistenta la socuri si design-ul aparte au transformat ceasul Casio G-SHOCK intr-un veritabil urban fashion icon – un sinonim al stilului de viatadin marile orase.

Casio G-SHOCK GW-B5600-2ER – rezistent, cool, conectat

Cel mai nou model – Casio G-SHOCK GW-B5600-2ER – reprezinta revelatia anului 2019 in materie de ceasuri connected. Acesta este unul dintre cele mai robuste, mai precise si mai complete din punct de vedere tehnic ceasuri la ora actuala. Practic G-SHOCK GW-B5600-2ER reprezinta combinatia ideala de tehnologie si functionalitate in inconfundabila interpretare a Casio. O sinergie perfecta creata de Casio intre istorie si avangarda.

Cu o greutate totala de numai 53 de grame, o carcasa(48.9×42.8×13.4mm) construita din rasina epoxidica si ranforsata pe interior cu o structurs din otel, un geam din mineral si o etanseitate de 20 ATM, modelul Casio GW-B5600-2ER se bucura de robustete si totusi de o anumita doza de flexibilitate care nu face altceva decat sa sporeasca rezistenta ceasului ca intreg alaturi de felul in care este construita cureaua.

Design-ului patrat, specific modelelor G-SHOCK, ce contribuie la rezistenta ceasurilor, se adauga noile tehnologii de conectare, rezultand un model recognoscibil, cool si modern.  Astfel, tehnologia Bluetooth®, ce faciliteaza conexiunea dintre smartphone si ceas, alaturi de functiile precum modul solar de incarcare a acumulatorului, smartphone time, semnal radio Multiband 6 pentru ajustarea automata a orei exacte (EU, U.S.A., Japonia si anumite regiuni din China), jurnal de zbor, world time si “find my phone”, transforma modelul GW-B5600-2ER intr-un gadget indispensabil pentru cei cu un stil de viata urban.

Perfect adaptat secolului XXI, ritmului si nevoilor generatiei actuale de adolescenta si tineri, GW-B5600-2ER este un smartwatch neconventional ce se distinge prin devotamentul fata de designul consacrat al Casio, dar si de o functionalitate absolut impresionanta, caracterizata de utilitate si pragmatism.

Colectiile Casio G-SHOCK sunt disponibile, in Romania, in magazinele B&B Collection, Be in Time, Splend’or si online pe www.bb-shop.ro.